Защо руското министерство на отбраната използва комплекси Искандер“ в Украйна?По

...
Защо руското министерство на отбраната използва комплекси Искандер“ в Украйна?По
Коментари Харесай

„Това е сигнал специално за Европа - Искандер е невъзможно да бъде прихващан

Защо съветското министерство на защитата употребява комплекси „ Искандер “ в Украйна?

По време на съветската специфична военна интервенция в Украйна Министерството на защитата на Руската федерация неведнъж е докладвало за потреблението на оперативно-тактическия ракетен комплекс (ОТРК) „ Искандер “ за заличаване на инфраструктурата на въоръжените сили на Украйна. " Газета.Ru " се поинтересува каква е задачата да се показва работата на този комплекс.

Оперативно-тактическата ракетна система „ Искандер-М “, според класификацията на НАТО SS-26 Stone („ Камък “), е предопределена за нанасяне на ракетни удари по изключително значими дребни и площадни цели в дълбочината на оперативното формирование на вражеските войски.

„ В състава на въоръжените сили на Руската федерация има 13 ракетни бригади, оборудвани с ОТРК „ Искандер “, както и обособен ракетен дивизион на 60-и център за бойно потребление на полигона Капустин Яр. Общият брой на пусковите установки в модификацията " М " по публични данни е повече от 150 единици, броят на комплексите " К " с крилати ракети не е прочут сигурно ", сподели пред " Газета.ру " военния специалист, генерал-майорът в оставка Леонид Артемиев.

Експертът означи, че „ Искандер “ е комплекс, който включва няколко машини с друго предопределение. В допълнение към самоходната пускова установка 9P78-1, тя включва транспортно-товарна машина 9T250 с две спомагателни ракети, командно-щабна машина 9S552, която обезпечава радиокомуникации на разстояние до 350 километра, транспортно средство за контролиране и поддръжка (MРТО), точка за подготовка на информация (ППИ), която обезпечава установяване на координатите на задачата и подготовка на полетни задания за ракетите.

Мобилността на придвижването на комплекса се обезпечава от четириосно високопроходимо шаси MЗKT-7930 " Aстролог " от беларуско произвеждане с формула 8x8, както и от коли KaмAЗ. Използването им разрешава движени по автомагистралата със скорост минимум 70 км / ч, по черни пътища - 40 км / ч.

Благодарение на универсалната пускова установка, ОТРК " Искандер-М " може да употребява разнообразни ракети. Това по-специално е ракетата 9M723 с обхват на пукотевица до 500 километра. Траекторията на нейния полет не е балистична, а следена. Комплексът употребява и крилати ракети 9М728 с почти същия обсег на задачите.

В същото време „ Искандер “ е в положение да изстреля ракети 9М729, което стана причина Съединени американски щати да прекратят Договора за нуклеарните сили със междинен обхват (ДРСМД) през август 2019 година

Според американците обсегът на деяние на тази ракета надвишава долната граница от 500 километра, открита от контракта. Твърденията бяха изразени за първи път през 2014 година при президента Барак Обама. Експертите от Пентагона смятаха, че формалният обхват на ракетата е фиктивно недооценен, с цел да се скрие нарушаването на Договора за РСМД, а действителният обхват е 2000-2600 км.

„ Или елиминирате тази система, елиминирате пусковата установка или я променяте по подобен метод, че обсегът да не надвишава 500 км. “, изиска от Кремъл през 2018 година Андреа Томсън, заместник-държавен секретар на Съединени американски щати по контрола на въоръженията и интернационалната сигурност. Москва изрично отхвърли обвиняванията и в това време означи, че Вашингтон не е дал никакви доказателства.

„ В последните видеозаписи на Министерството на защитата се виждаше работата на комплекс „ Искандер “ с ракетата 9М723. Вероятно са употребявани касетъчни муниции с детайли на обемно детониращо деяние, сподели военният специалист Борис Джерелиевски пред Gazeta.Ru. - Траекторията на полета на 9M723 е освен небалистична, само че и сложна за прогнозиране. След изстрелването и още при доближаване до задачата тази ракета прави извънредно интензивно маневриране, на което ракетата-прехващач не е в положение да отговори.

Генерал-майор Артемиев от своя страна счита, че демонстрирайки работата на „ Искандерите “, Министерството на защитата е изпратило сигнал до Украйна, че „ всяка военна цел на нейна територия е в нейния обхват “. Освен това, съгласно Артемиев, това е „ сигнал за страните от Европа “.

„ Това даже е на първо място сигнал не към Украйна, към НАТО като цяло или към Съединените щати, а съответно към Европа. " Искандер " е неосъществим за прихващане. В допълнение към високите бойни характерности, OTРK има и психически резултат върху евентуалния зложелател, обвързван точно с неговия капацитет.

Например, елементарна ракета от този комплекс от Калининградска област ще доближи до Вилнюс, Рига и Талин, може да доближи до Варшава или предградията на Берлин или Стокхолм. Това е, в случай че вземем обсег от 500 км. А в случай че става дума за този обсег, за който говореха американците, то съвсем цяла Европа е в обсега на този комплекс " — заключи генералът.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР