Защо орхидеята пожълтява – причини Просто е невъзможно да устоите

...
Защо орхидеята пожълтява – причини Просто е невъзможно да устоите
Коментари Харесай

Защо орхидеята пожълтява?

Защо орхидеята пожълтява – аргументи

Просто е невероятно да устоите на тази хубост! Вярно е, че не всички знаят, че орхидеята е много капризна. Днес ще приказваме за това по-подробно и ще ви разкажем за какво орхидеята пожълтява и по какъв начин да избегнете това.

Защо листата на орхидеята пожълтяват?
Благодарение на разнообразието от цветове, орхидеята ще ви помогне да украсите всеки интериор. Освен това, цъфти от 2 до 6 месеца, а някои типове даже година. Следователно цветето може да радва окото ви дълго време.

Въпреки това, даже това растение не е ваксинирано против пожълтяване. Причините за това са няколко. Например, една орхидея може да пожълтява поради естествено отмиране на старите листа.

Този развой, нормално, стартира от долния ред листа. Този проблем е характерен за известните сортове орхидеи: Phalaenopsis, Cattleya, Dendrobium, Pafiopedilum.

Не се тормозете, в случай че забележите пожълтели листа на вашето цвете. Веднага откакто, листът изсъхне изцяло, не се колебайте да го отстраните.

Други аргументи
За страдание, от време на време орхидеята пожълтява поради болест. Ще разберете това, в случай че растението е младо и внезапно листата пожълтеят. Една от най-честите аргументи е зараза. Може да се появи поради неправилна грижа.

Освен това, гъбички и други патогенни бактерии могат да нападат орхидеята. Може би в началото е била засадена в остарял субстрат или, в противен случай, в почвата има прекалено много хранителни субстанции. Между другото, освен пожълтелите листа, само че и извитите ръбове, отмиране на ствола или появяването на петна могат да демонстрират появяването на болест.

Как да спасите растението?
Много е значимо да разпознаете в точния момент, че нещо не е наред с цветето. Правейки това, можете да спасите обичаната си орхидея. За да извършите това, извадете растението от почвата и го поставете в топла, чиста вода. След това, прегледайте корените и отстранете всички тъмни и изгнили елементи.

След това, би трябвало да изплакнете корена с фунгициден препарат. Обработете с деен въглен отрязаните елементи.

Засадете я в чисто нова саксия с прясна почва. Следете деликатно цветето и го поливайте съгласно сезона. През зимата растението се полива един път на една и половина или даже две седмици. През лятото поливането се прави един път седмично.

Вижте още: Сочен ябълков сладкиш

Не забравяйте, че вашата орхидея се нуждае от верните равнища на осветяване и мокрота в стаята.

Това растение е в положение да усъвършенства женските качества и сила.

Оранжевата орхидея притегля благосъстоянието във вашия дом, до момента в който алената орхидея ще ви помогне да се справите с мързела.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР