Защо Община Трявна предоставя възможност за напълно безплатна реклама на

...
Защо Община Трявна предоставя възможност за напълно безплатна реклама на
Коментари Харесай

30% ръст на регистрираните туристи в Трявна

Защо Община Трявна дава опция за изцяло безвъзмездна реклама на всички хотели и къщи за посетители на формалния си интернет портал, описа за слушателите на " Хоризонт " общинският кмет Дончо Захариев. Той осведоми, че Трявна разполага с 125 хотела, къщи за посетители и стаи за настаняване, а туристическата леглова база е с над 2300 места, и акцентира, че спрямо предишния ноември към този момент се установи 30-процентен растеж на записаните гости вследствие на тази самодейност.

Решението поражда непринудено във връзка със основаването на нашия нов уебсайт Трявна.бг, където отделихме секция, която се занимава единствено с местата за настаняване, добавя кметът. Право гратис да популяризират базата си имат всички добросъвестни данъкоплатци:

Освен това в продължение на 6 месеца при изработването на уеб страницата сме издирили тези, които се намират в по този начин наречения " сив бранш " и с огромно предпочитание те се включиха и по този метод се регламентираха пред нас като съществуващи обекти.

Захариев не отхвърли, че и в неговата община, както и на други места в България, има туристически компании, които се пробват да укриват нощувки и да не заплащат туристически налог, и разкри способи на Общината да покачва събираемостта:

В сегашния миг Трявна е цялостна с туристи, което е доста добре. И търсим малко нетрадиционни способи. Обаждаме се на хотелите, представяйки се за туристи, с цел да разберем има ли свободни места, след което правилно им се обаждаме, че би трябвало да си платят съответния туристически налог. А по този начин, давайки им опция за безвъзмездна реклама, ние им даваме и късмет да понижат своите разноски в рекламата и в това време да усилят приходите от активността.

В секцията на уеб страницата е планувана и опция за противоположна връзка от гостите на местата за настаняване, което дава опция да се проучват слабостите и да се търсят благоприятни условия за усъвършенствания, заключава кметът. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР