Защо носите една и съща сива фланелка навсякъде, всеки ден? Това

...
Защо носите една и съща сива фланелка навсякъде, всеки ден?
Това
Коментари Харесай

Защо Марк Зукърбърг носи една и съща фланелка?

" Защо носите една и съща сива фланелка на всички места, всеки ден? "

Това бе запитан 32-годишният основател на обществената мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг на сесия с въпроси и отговори в Калифорния. Зукърбърг е легендарен с неговия усет да се облича еднообразно и спортно, сходен на стилния избор на починалия Стив Джобс от Apple, с неговото фамозно черно поло. Отговорът е в " решенията ", стана ясно на събитието. Зукърбърг удостоверява тезата, подкрепяна и от президента на Съединени американски щати Барак Обама, че с цел да е оптимално изобретателен и кадърен, човешкият мозък би трябвало да пести от броя решения, които може да вземе на ден. Защото мозъкът е кадърен да взема решение избран брой пъти за 24 часа. След това се забавя в решаването или прибързва неуместно. А облеклото не е толкоз значим избор, когато би трябвало да решаваш за други значими неща.

Темата е обвързвана с потенциала на мозъка да взема решение, с креативната сила на мозъка, нужна на криейтив хората и със смисъла на екипите, които имат задачата да се грижат за външния тип и облеклото на известните хора.

На обществената полемика в Съединени американски щати преди дни Зукърбърг отгвори: " Наистина желая да разчистя живота си. Да вземам колкото може по-малко решения, с цел да послужвам по най-хубавия метод на компанията си ". По думите му " дребните решения " като какво да си облече заран или какво да яде за обяд, хабят от умствената му сила и той не желае да я употребява за това.

" В щастливата позиция съм да се разсънвам всеки ден и да отивам да послужвам на над милиард души по света. Бих чувствал, че не си правя работата, в случай че прахосвам от силата си за неща, които са глупави или фриволни в живота ми ", споделя Зукърбърг, представен от Business Insider.

Изборът на черното поло на Стив Джобс преди години поддържаше тази теза. Джобс даже споделил преди години на биографа Уолтър Айзаксън, че желал всички чиновници на Apple да носят една и съща черна жилетка с цип. Той поръчал да бъде направена от японски дизайнер като униформа, откакто се въодушевил от Sony, която посетил през 80-те години на 20. век. В Sony чиновниците носили униформи, " които ги карали да се усещат по-емоционално свързани с компанията ". Моделът на дрехата обаче срещнал огромна опозиция измежду чиновниците на Apple и концепцията отпаднала.

Източник: МениджърНюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР