Защо не се говори за Владимир Димитров-Майстора? Къде са съвремененните

...
Защо не се говори за Владимир Димитров-Майстора? Къде са съвремененните
Коментари Харесай

Вежди Рашидов С Остри Думи За Псевдокултурата, С Която Агресивно Ни Заливат!

Защо не се приказва за Владимир Димитров-Майстора? Къде са съвремененните ни български художници, скулптори и създатели?', попита Рашидов.

,,Всичко в този живот е политика, в това число и изкуството. Ами вземете да вземем за пример творбата " Герника " от Пикасо. Нима тя не лежи на политическа основа? Вижте, животът лежи върху салдото - бяло и черно, красиво и грозно… аз се пробвам да го трансформира в по-добрата му част', уточни още създателят.

,,Всеки месец въвеждам по един законопроект за културата, който непрекъснато ми го бавят. В последна сметка би трябвало и други хора да се засилват и да свършат избрана работа. Ето, киното към този момент има 17 милиона, имаме и 6 нови музея, в които се съхраняват столетия, време', изясни Рашидов.

,,Ще ги изненадам с моята сензитивност. За създателя е значимо да има какво да каже на хората. С тази галерия желая да им кажа, че ги обичам, защото ние сме като естрадните артисти - все обичаме. Естествено, че имам терзание по какъв начин публиката ще одобри тази галерия. Няма по какъв начин да не бъда прочувствен, аз се занимавам с изкуство все пак', разяснява той идната си галерия.

Относно вероятността Българска национална телевизия и БНР да се обединят под една " шапка ", ръководителят на културната комисия уточни, че това може да се осъществя единствено след необятен дебат в Народното събрание.

,,Ако хората считат, че е удачно, ще го създадем. Но към този момент това е просто една концепция', приключи Вежди Рашидов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР