Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за

...
Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за
Коментари Харесай

Радев: Защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700 милиона за хазарта?

Защо не питате за какво службите останаха слепи и глухи за записите, шкафчетата, за 700 млн. за хазарта. Към тези служби постъпва информация от банките, те го потвърдиха, за 60 млн. изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на Борисов. Направете информация кои служби с какво вземат участие!

Това съобщи президентът Румен Радев пред зала „ България “ за следващия Бръмбаргейт, гръмнал в страната в последните дни. 

Той остро атакува ГЕРБ и службите за подслушването, кюлчетата в чекмеджета, Турски поток и за парите, за които хазартният необут Васил Божков твърди, че е плащал на ръководещите като такса успокоение.  И се обоснова за какво кадровите промени там са неизбежни.

„ Въпросът тук е, че същите хора, които провеждат и организират подслушванията, сега би трябвало да ревизират сами себе си. Оттук е нуждата от някои неизбежни кадрови промени “, коментира държавният глава пред журналисти разкритията, че са подслушвани политици от опозицията. 

Веднага по-късно Радев контраатакува ГЕРБ за обвиненията им, че скандалът с подслушването е удар по службите поради разрушената съветска шпионска мрежа. „ Къде бяха същите критици, когато тяхното държавно управление, което отговаряше за организацията и контрола на отбрана на класифицираната информация, допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от непознати служби “, попита Радев. Президентът има предвид случая отпреди няколко седмици, когато бяха повдигнати обвиненията против 6 някогашни и сегашни висши военни и служители, че са събирали и предавали натовска и българска класифицирана информация на Русия. Самите проверяващи обясниха, че групата е действала поне месеци преди да бъде разкрита.

Президентът нападна службите и ГЕРБ, че от самото начало на ръководството на Бойко Борисов са бездействали и мълчали. „ Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева изхарчени от нашите пари за „ Турски поток ”, които в никакъв случай няма да си върнем. Къде бяха и за какво мълчаха 10 години, в които министър председателят Борисов забатачи безнадеждно интеркоректора с Гърция и в този момент нямаме действителна диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона, изтеглени кеш от Васил Божков “, попита още Румен Радев.

„ Можем да приказваме още 20 минути какво не направиха българските служби. Защо не питате за какво те останаха слепи и глухи за записите, шкафчетата, за 700 млн. за
хазарта. Към тези служби постъпва информация от банките, те го потвърдиха, за 60 млн. изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на Борисов. Направете информация кои служби с какво вземат участие “, натърти още един път президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР