Защо не е направена електронната система в здравеопазването досега, не

...
Защо не е направена електронната система в здравеопазването досега, не
Коментари Харесай

Електронното направление е елементарно нещо. Въпросът се усложнява излишно

Защо не е направена електронната система в опазването на здравето до момента, не знам. Има един зам.-министър - госпожа Начева, която три години се занимава с това. Тя да отговори. Електронното направление е обикновено нещо. Има частна платформа, която употребяват лаборатории и персонални лекари, които са се присъединили. То е готово като разработка. Защо се трансферира от едно място на друго… В “Информационно обслужване ” не е ясно кой го прави. Излишно се усложни въпроса.
Това съобщи в ефира на bTV доктор Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК.

" Електронните посоки за PCR проби ще провокират механически усложнения. Електронното направление би трябвало да служи за няколко неща - да се назначат, да вземем за пример, отдалечени проучвания на хронично болен. Подобно нещо е и с рецептата. Това явно ще се доработва. Основният проблем е, че възлагането и правенето се прави не от институцията, която ще работи с него. Това би трябвало да е касата ", счита доктор Петров.

Според него има редица неясноти - да вземем за пример по какъв начин ще се употребява идентификатор.

" Личната карта с чиповете се отсрочва към този момент няколко пъти. ДО 233 година отново ще стоим без система, по този начин ли? ", попита още някогашният подуправител на НЗОК.

" Лицето Кирил Ананиев и неговата заместничка направиха това, което са правили постоянно - да се трансферират неща към Касата. Това е изключителна епидемиологична обстановка. Ако финансирането беше през бюджета, нямаше да се чудим по какъв метод лечебните заведения да одобряват пациенти. Като се трансферира нещо към Касата, се освобождават едни средства в бюджета, които могат да се употребяват за други обичани разноски на държавното управление. Това е логиката на бюджетарите ", уточни още доктор Петров.

По думите му противоепидемичните ограничения сега са рационални. Това е и повода се съблюдават повече.

" Населението се дръпна поради непотребните ограничения напролет. При 10 инфектирани се затваряха паркове, имаше КПП-та. В момента ограниченията са рационални и мисля, че ще има резултат. Спасението обаче ще пристигна извън - с имунизациите ", уточни още доктор Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР