Защо най-близката авторитарна страна на Русия - Беларус да не

...
Защо най-близката авторитарна страна на Русия - Беларус да не
Коментари Харесай

Какво чака Путин: Защо Русия все още не анексира Беларус?

Защо най-близката властническа страна на Русия - Беларус да не стане част от нея? 

Страната е изцяло подвластна от Русия и в съвсем цялостна интернационална изолираност поради близостта си с Москва.

Лукашенко отхвърля опцията Беларус да стане част от Русия, само че за всички е ясно, че не той взема решение ориста на страната си, а Путин. Анексирането на Беларус ще вдигне още рейтинга на Путин измежду руснаците.

Беларуският президент Александър Лукашенко изключи през днешния ден опцията някогашната руска република да стане част от Русия, съобщи ДПА.

" С (руския президент Владимир) Путин не сме толкоз глупави, с цел да използваме остарели способи. Ние, споделям аз, реализираме такова единение сред две самостоятелни страни, че хората ще се учат от нас, “ съобщи беларуският президент, представен от държавната осведомителна организация БелТА, в град Владивосток, в Далечния изток на Русия, съобщи Нова.

В контрастност с думите на Лукашенко, интернационалните политически наблюдаващи считат, че опцията Беларус да влезе в състава на Руската федерация, е изцяло действителна, отбелязва ДПА. След полемичните президентски избори през 2020 година, на които дългогодишният държавен глава разгласи победа, която обаче не е приета от Запада, Минск става все по-зависим от Москва.

Сега Беларус е в съвсем цялостна интернационална изолираност. Страната е подвластна от Русия във финансов и боен проект. Путин неведнъж бе упрекнат, че желае да възроди Съветския съюз, който се разпадна преди 30 години. Той отхвърля да има такива проекти, напомня ДПА.

Много хора в Русия и Беларус, които към този момент построяват съюз, също се притесняват, че Русия може да анексира Беларус, която е изцяло подвластна от нея в стопански проект. По покана на Путин Лукашенко в този момент е на посещаване в съветския Далечен изток. Беларус е значим съдружник на Русия във войната с Украйна, показва ДПА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР