Защо Мустафа Карадайъ подаде оставка и кой ще застане начело

...
Защо Мустафа Карадайъ подаде оставка и кой ще застане начело
Коментари Харесай

Защо Мустафа Карадайъ подаде оставка и кой ще застане начело на ДПС

Защо Мустафа Карадайъ подаде оставка и кой ще застане отпред на партията?

Какво е бъдещето на кабинета " Денков-Габриел "? Възможна ли е нова политическа рецесия след локалния избор? Отговори на тези въпроси потърсиха политолозите Първан Симеонов и Стойчо Стойчев,  журналистът Любчо Нешков и културологът и специалист по медии и публицистика Георги Лозанов.

„ По време на предизборната акция направи усещане, че господин Хасан Азис не беше измежду претендентите за кмет на Кърджали. Още тогава една от спекулациите беше, че вероятно той ще бъде новият ръководител на Движение за права и свободи. Такава рокада се приготвя – това беше новината. Имам и други съображения в поддръжка на това ”,  съобщи Стойчо Стойчев в ефира на.

„ От самото начало беше ясно, че тази пушка ще гръмне и Делян Пеевски ще оглави, дали официално или не, партията. Единственото, което ме тормози е, че не изчакаха 12 декември – датата, на която изтича мандата на ръководителя на партията. Това съгласно мен беше и замисълът да стане тази смяна. Очакваше се, че  партийните избори ще трансформират конфигурацията, която Пеевски употребява, с цел да може да смъкна от себе този много тежък репутационен товар, който има ”, акцентира Георги Лозанов.

„ Въпросът е какво генерално ще става с Движение за права и свободи. То е известна буферна зона сред публична Анкара и публична София. Но господин Ахмед Доган не е безконечен и в един миг ще би трябвало да завещае Движение за права и свободи на някого. Трябва да забележим какъв курс ще заеме партията. Освен това Движение за права и свободи се трансформира и като състав ”, уточни и Първан Симеонов.

„ Не съм сюрпризиран от рокадата в Движение за права и свободи. Имаше закъснение с към една година. Това трябваше да се случи предходната есен, само че заради пропускането на една информация в общественото пространство от известни водачи – това се забави и укрепи позициите на Карадайъ. След танца с турския опозиционер Кемал Калъчдароглу из България направи съдбовна неточност и там имаше присъда за него. Защото връзките сред Движение за права и свободи и Турция не са това, което бяха преди 10-15 години. Там към този момент има една по-нормална връзка. И на процедура Карадайъ удари спирачката на този развой и беше неизбежно неговото събаряне ”, безапелационен е Любчо Нешков.

Целия диалог вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР