Защо може да искат да убият Иван Гешев? Украински медии

...
Защо може да искат да убият Иван Гешев? Украински медии
Коментари Харесай

Украински медии: Опитът за убийство на Гешев след започналото разследване на антируските санкции

Защо може да желаят да убият Иван Гешев?
Украински медии означават близката времева обързаност сред офанзивата и предоставеното от основния прокурор следствие на ДАНС за това по какъв начин се ползват наложените от Европейски Съюз наказания против Русия. Целта е била ликвидиране на Гешев, написа уеб сайтът hromadske.ua като цитира думите на заместника на обвинител номер 1 – Борислав Сарафов.  Според изданието, без значение от случая, българската прокуратура е стартирала следствие на вероятно безучастие на управляващите във връзка с използването на глобите, наложени от Европейския съюз против Русия.

„ Опитаха да убият основния прокурор на България, откакто стартира следствие за антируските наказания “ пък е заглавието на mind.ua.

Опитът да бъде взривен Гешев стана след почналото следствие по какъв начин България ползва европейските сакции против Москва, отбелязва kyiinfo.com.ua.

Властите в страната са уверени, че са желали да убият Гешев, а не да го сплашат. Има формирано дело за тероризъм. Изданието отбелява, че в София има няколко министри, които блокират въвеждането на наказания против съветския хайлайф.

Издания в Телеграм също акцентират паралелното започване на следствие на използването на европейските санции в България и офанзивата с бомба против кортежа на Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР