Защо лекар унижи свой пациент? Пред БНТ жената, заснела видеото,

...
Защо лекар унижи свой пациент? Пред БНТ жената, заснела видеото,
Коментари Харесай

Защо лекар унижи свой пациент свой пациент?

Защо доктор унижи собствен пациент? Пред Българска национална телевизия дамата, снимала видеото, което възмуги цялата страна, описа, че по никакъв метод не е предизвикала това държание.

“Отивам на 10 октомври за направление и той стартира с кавгите, записани във видеоклипа, който направих. Не сме нагрубили доктора по никакъв метод, тъй че не знам с какво сме предизвикали това държание ”, изясни брачната половинка на онкоболен мъж Ивалина Иванова.

Видео, публикувано в обществените мрежи провокира ужас, тъй като на него се вижда по какъв начин доктор ѝ крещи и я наскърбява.

Медикът е доктор Иван Станчев

Става ясно, че тя е отишла да вземе направление за явяване на брачна половинка й пред ТЕЛК. Видеото беше споделено от някогашния министър на опазването на здравето Костадин Ангелов във Фейсбук профила му.

“Този документ ни е нужен за прекратяване на ТЕЛК за моя брачен партньор. Трябваше ни направление, а доктор Станчев освен, че не го издаде, само че и се държа жестоко и надменно с нас без забележима причина. Получихме писмо от ТЕЛК на 12 септември. Съпругът ми позвъня по кое време ще бъде комфортно за персоналния ни доктор да се яви в кабинета за това направление. Не си вдигаше телефона. Съпругът ми отиде на място пред кабинета. Д-р Станчев е реагирал нападателно, изгонил го е и си е затворил вратата. Решихме да отидем още веднъж, само че двамата след една седмица. Покани ни в кабинета, към 40 минути писа нещо, вкарва данни и сподели най-после, че не се получават нещата и след два дни да отидем за това направление. Отивам на 10 октомври за направлението и той стартира с кавгите, записани във видеоклипа, който направих. Не сме нагрубили доктора по никакъв метод, тъй че не знам с какво сме предизвикали това държание ”, изясни Ивалина Иванова.

Семейството ще заведе дело против нападателния доктор

“Вчера получихме позволение от районна здравна каса да сменим персоналния доктор и надлежно, благодаря на доктор Крумова за бързата реакция, за 10 минути съумя да вкара персоналните данни на брачна половинка ми като нов за нея пациент и да му издаде направление ”, сподели още Иванова.

Какво се случва във видеото?

Видеото е в действителност възмутително. В него лекарят избухва против жена, която го пита дали е подготвен документа за ТЕЛК.

“Няма да ме припирате. Вие естествени ли сте? Аз съм индивидът, аз съм над ТЕЛКА. Това разбираш ли го? Не го разбираш ли, нали? ”, крещи лекарят.

Той изяснява на дамата, че не си знае правата.

“Ти не съществуваш, вие не съществувате ”, крещи лекарят на жена, която го снима. Тя е брачна половинка на онкоболният юноша. “На мен никой не ми държи сметка. Къв е срокът за издаване на документа. За мен период няма. Намери ми документ, където написа, че има период за мен. ”

Той продължава да приказва на висок звук, а когато дамата го пита по кое време ще бъде подготвен, лекарят дава отговор:

“Когато реша аз, а не когато вие решите ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР