Защо Културен център Иван Михайлов в Битоля призова македонските българи

...
Защо Културен център Иван Михайлов в Битоля призова македонските българи
Коментари Харесай

От КЦ Иван Михайлов в БитолЯ: Призоваваме македонските българи да бойкотират изборите

Защо Културен център " Иван Михайлов " в Битоля прикани македонските българи да бойкотират изборите в Република Северна Македония?

" Ние ставаме очевидци на предизборна акция, която се води в Македония и която се базира единствено на антибългарска агитация. Другите аргументи са, че Договорът за положително съседство с България не се извършва. И другите задължения не се извършват - българите не са вписани в Конституцията като парламентарен народ, досиетата на югославските служби не се отварят. Македонските служби преследват деятелите на българската общественост, тъй като техните служби се водят от хора, които са останали от Югославските служби, сътрудници на неприятели на НАТО, на която Македония е член ", каза секретарят на закрития Клуб " Иван Михайлов "  Благой Шаторов в предаването " Брюксел 1 ".

Пред Bulgaria ON AIR, той добави, че македонските българи желаят час по скоро да видят Северна Македония в Европейския съюз и да върви напред, а не да преследва и да уволнява хора, единствено поради това, че са българи. 

" Призоваваме македонските българи да се причислят към протеста на идните избори, като израз на нашето изрично противоречие с политиката на безотговорност, неправда и дискриминация, ориентирана към нашата общественост. За всички нас е ясно, че никой от формалните претенденти не предлага действително отваряне на пътя към Европейския съюз. Когато обединим напъните си и изразим нашата позиция, тогава можем да реализираме промени в македонското общество, а ние желаеме всички жители на Северна Македония да живеят равноправно ", заяви Шаторов. 

На въпроса на Милена Милотинова докъде е стигнал процесът против ръководителя на заличения клуб " Иван Михайлов " в Битоля Любчо Георгиевски за това, че е употребявал откъс на Иван Михайлов в обществената мрежа Фейсбук, гостът отговори, че македонският закон планува от 3 до 5 години затвор по метода, по който е направено обвиняването против Георгиевски.

" От българското общество ние чакаме мощна поддръжка, без значение към коя политическа принадлежност спадат хората. Очакваме единствено да ни поддържат. Първият тур на изборите в Северна Македония ще е на 24 април, след две седмици - на 8 май, ще бъде вторият, който съответствува с президентските избори. Водим акцията за протест от две седмици ", уточни Шаторов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР