Защо коледничето не цъфти декември? Този въпрос вълнува много домакини.

...
Защо коледничето не цъфти декември? Този въпрос вълнува много домакини.
Коментари Харесай

Защо коледничето не цъфти декември? Причини и полезни съвети

Защо коледничето не цъфти декември? Този въпрос вълнува доста домакини.

В тази публикация желаеме да ви дадем рекомендации за грижата за коледния кактус през есента. Ако ги следвате, то цветето ще цъфти през декември.

Есенно поддържане
Подхранвайте растението с тор, който съдържа фосфор и калий. За задачата купете тор за сукуленти.

Можете да подхраните цветето с пепел. Разредете го с вода и полейте кактуса. Не е належащо да го подхранвате повече до пролетния сезон.

Преместване
През отоплителния сезон е належащо да преместите коледния кактус от перваза на прозореца. До зимата цветето е „ в отмора “, а пъпките ще стартират да се образуват при температура към 13 градуса.

Ето за какво е наложително да преместите кактуса от перваза на прозореца и да го поставите в задната част на стаята. Ако вашият балкон е остъклен и топъл, тогава можете умерено да поставите растението там. То ще бъде предостатъчно от температурата, с цел да стартира да цъфти.

Поливане
От първия месец на есента и преди цъфтежа, не забравяйте да намалите броя поливания – два пъти месечно е изцяло задоволително. Ако поливате растението по-често, тогава то няма да си почине, вследствие на което няма да натрупа сили за формиране на пъпки и разцвет.

Какво не би трябвало да вършиме?
Има някои неща, които могат да забавят цъфтежа или цветето въобще няма да цъфти. Не премествайте саксията постоянно. Мястото би трябвало да е хладно и да не е прекомерно ярко. Поставете растението там и не го докосвайте.

Пресаждане на коледния кактус се прави единствено напролет. Ако го пресадите през есента, той няма да цъфти през зимата.

Вижте още: Болката в краката ще изчезне в случай че ги поставите в сапунена вода

Не го подрязвайте през есента. Тази процедура би трябвало да се прави напролет, когато растението е прецъфтяло или през лятото. През есента коледният кактус би трябвало да има време да пусне нови издънки, преди да стартира образуването на пъпките.

Запомнете тези препоръки и към този момент ще знаете за какво коледничето не цъфти. Няма да сте ги спазили!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР