Защо килограм кашкавал струва от 16 до 38 лева? След

...
Защо килограм кашкавал струва от 16 до 38 лева? След
Коментари Харесай

Колко е разминаването в цената на млечните продукти на някои места у нас?


Защо кг кашкавал коства от 16 до 38 лв.? След репортаж на bTV за фрапантното оскъпяване на стоките от производителя до комерсиалната мрежа - млечните артикули поевтиняха с повече от 30%. Но единствено стоките, създадени от държавната компания и единствено в техните магазини.

Справка, направена за bTV демонстрира фрапантно разминаване в цената на млечните артикули в комерсиалните обекти в разнообразни места в страната. В последната седмица в трите най-големи града у нас кашкавал „ Витоша “ коства от 15,99 до 37,45 лева

Най-евтино е в столицата, където килограмът може да се откри за сред 16 и близо 25 лв.. А най-скъпо излиза в Шумен, където стига до съвсем 38 лв.. Възможно ли е поевтиняване и в комерсиалните вериги.

Сравняваме какъв брой коства кашкавалът във фирмения магазин на държавната компания и в хипермаркетите. Разликата - до 7 лв. по-скъпо.

Снимка: bTV


„ Има такси „ маркетинг “, такса „ присъединяване в азбучник “, такса „ торбички “, такса „ логистика “, обработка на поръчка. Тези такси могат да оскъпят продукта с сред 50 и повече % “, сподели Николай Маринов, шеф на Държавната млекопреработвателна компания.


„ Кашкавалът се продава на цена сред 15-20 лв., в комерсиалната верига - е обикновено сред 19 и 26 лв. “, изясни шеф на Сдружението за съвременна търговия Николай Вълканов, шеф на Сдружението за съвременна търговия.

Сметката на фермерите обаче е друга - съгласно тях след преправяне, пакетиране и превозване кашкавалът коства към 17,50 лв..

Разлика в цените и на сиренето - от 16 лв. за кг до над 22-а. Производителите споделят още, че продават литър мляко под индустриалната цена от 1,25 лв.. А на щанда в магазина то се оскъпява до 3,70 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР