Защо има конфронтация между ГЕРБ и БСП, кой е реалната

...
Защо има конфронтация между ГЕРБ и БСП, кой е реалната
Коментари Харесай

Председателят на НС пред Plovdiv24.bg: Пловдив се промени страшно много, вече е друг град

Защо има борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, кой е действителната съпротива - Българска социалистическа партия или президентът Румен Радев, идват ли предварителни избори? По тези въпроси Plovdiv24.bg беседва с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя засегна и идната и доста значима за Пловдив 2019 година. Тогава градът ще е Европейска столица на културата, което извънредно значимо самопризнание.

" Пловдив се промени ужасно доста. Пловдив към този момент е различен град. Пловдив е извънредно хубав и привлекателен център. Аз доста постоянно, когато идват делегации от чужбина, постоянно единият ден е за посещаване в Пловдив, тъй като има какво да видят. И постоянно, когато пътувам в командировки, презентирам нашите градове, наложително с Пловдив. Това, че ще е културна столица, е доста значимо самопризнание и за управлението на Общината, и за жителите на Пловдив ", изясни ръководителят на Народното събрание.

По думите й напълно не е елементарно да бъдеш пръв измежду равни. Категорична е обаче, че в ситуацията на мощна изпълнителна власт и авторитетен министър-председател напън върху нея няма. Решенията взима сама като ръководител на Народното събрание.

В последно време в политическата обстановка е налице борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Според Караянчева тази борба въздейства на Народното събрание дотолкова доколкото няма спор, който би трябвало да се получи сред ръководещи и съпротива по избрани политики.

" Мисля, че президентът Радев зае ролята на опозиционен партиен водач, което не трябва да прави. Той е обединител на българската нация и би трябвало да е президент на всички. Не бива да демонстрира пристрастия към тези, които са го избрали. И да се опива да приказва половинчато. Ако има да каже нещо, да го направи, и то в конкретика ", разяснява Цвета Караянчева.

Тя е безапелационна, че предварителни избори няма да има.

Какво още разяснява пред Plovdiv24.bg  Цвета Караянчева, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР