Защо и как историята за любовта между румънците Лиз и

...
Защо и как историята за любовта между румънците Лиз и
Коментари Харесай

“Моят мюсюлмански съпруг“: Как любовта между двама души се превърна в сюжет на документален филм

Защо и по какъв начин историята за любовта сред румънците Лиз и ДаниелБарнути се трансформира в сюжет на документалния филм " Моят мюсюлмански брачен партньор "? Пред Мирослав Боршош в предаването " Посока Култура " по Дарик радио двамата описаха за любовта си и зазаснемането на тази комплицирана и за живеене, и за снимане история.

" Краткият отговор е обич ". - Така Лиз отговори на въпроса какво ги е предиздвикало да снимат историята си.

Даниел от своя страна даде дългият отговор: " Когато се запознахме аз към този момент работех по този план, бях в стадий разработка на сюжета и моята мотивация тогава беше това да е едно обръщение против предразсъдъците и стандартите, които имаме към хората от друга просвета и с разнообразни показа от нашите. Запознахме се в едно кино през общ прочут. След това започнахме да си приказваме, започнахме връзка. Аз доста снимах, заото обичам да фотографирам. И по този начин започнахме този план дружно ", изясни той.

" Знаехме, че поради това, че сред нас има определни културни разлики, това ще е някаква промяна, някакво пътешестване, и по пътя имаше доста изненади, тъй като когато двама индивида се съберат в брак, това са две истории, две системи на фамилни полезности, има някакъв конфликт ", добави още Даниел.

Лиз показа, че вначалото нее знаелакакво да чака, доста от приятелите ѝ са ѝказвали, че е луда. " Не желаех да се приписвам на предубеждения, желаех да дам късмет на Даниел. Лека-полека започнах да научавам повече за неговата вяра, въпреки към този момент да знаех някакви неща за исляма, само че единствено неприятните неща, които циркулират в пресата. След това, когато видях техния свят, въпреки да са разнообразни от нас, видях, че са доста благи хора. Начинът, по койтотретираха мен и дамите като цяло е доста друг от това, което знаех от медиите ", описа тя.

" Ние осъзнахме, че другите ни култури нямат изключително значение. Конфликтът се появява, когато аз си допускам, че с нещо съм по-добър от теб, или ти, че си по-добър от мен. В началото искахме да създадем един разговор сред културите и да се види това, че просто е значимо да разбираш другия и всеки да е свободен. Да си свободен да имаш своята просвета, само че да уважаваш другия ", разяснява Даниел.

Лиз от своя страна означи, че не всеки път всичко е билоцветя и рози. " Беше огромно премеждие и от време на време си казвахме " това е, не мога повече ". Но по-късно се замисляхме, че не желаеме да се развеждаме, желаеме да се опитаме да създадем всичко допустимо, с цел да действат тези връзки. Както виждате във кино лентата, ние одобряваме помощ от външния свят ", уточни тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР