Защо голяма част от днешните деца се интересуват повече от

...
Защо голяма част от днешните деца се интересуват повече от
Коментари Харесай

Децата вече си пишат домашните с ChatGPT

Защо огромна част от днешните деца се интересуват повече от Космоса и програмирането? 

" Децата живеят в едно прелестно време, в което цялата информация, събрана от човечеството, е безусловно в техния заден джоб. Технологиите, които в моето детство бяха галактически, през днешния ден са техните залъгалки. Те имат опция да се възползват от тях по нов, неповторим метод, стига да ги схващат, да могат да ги владеят ", сподели съоснователят на Академия " Никола Тесла "  д-р Валентина Иванова в специфичния мултиплатформен план на Bulgaria ON AIR -  " Бъдещето: Образование ".

По думите ѝ просветителната ни система не е подготвена за свят, в който не тя ни дава отговорите, а отговорите ги има отвън учебно заведение. " Голямото предизвикателство по какъв начин ние, техните родители, учители, да ги насочим по този начин, че те се възползват от света, в който живеят ", добави тя.

" Децата се раждат в тази среда, за тях изобретение, което за нас е стрес, е чудесна нова вероятност, опция да опитват. Появява се дупка сред поколенията, недоразумение. За първи път новите могат по избрани критерии да знаят повече от предходните, само че това е единствено късмет да намерим метод да поддържаме връзка дружно. На учебното заведение му е мъчно, по тази причина се появяват различни просветителни институции. Там ние да се опитваме да посрещнем тази нова потребност, която системата няма сили да посрещне ", подчерта д-р Иванова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея образованието би трябвало да предизвиква децата да търсят отговорите във сферата, в която желаят да се развиват: " Отговорите са им в джоба. В това море те би трябвало да се научат да плуват, да стъпят върху технологията, да я трансфорат в инструмент, посредством който могат да основат нещо ново. "

" Децата сега са изкушени да си пишат домашното с ChatGPT и да симулират познания, стъпвайки върху тези на изкуствения разсъдък. Учителите не са подготвени да правят оценка това. Балансът идва, когато кажем на децата, че би трябвало да по-добри от изкуствения разсъдък, той ни поставя нова летва, която би трябвало да прескочим, по тази причина би трябвало да научим децата да се отнасят сериозно към технологиите, да им намират грешките ", изясни доктор Иванова.

" Технологиите ни разрешават да живеем по-добре, в случай че сме задоволително изобретателни, да намерим метод да ги превърнем в потребно деяние. Децата са доста по-отворени към смяната, те опитват умерено с изкуствения разсъдък. За да кажеш, че той не знае, би трябвало ти да знаеш и това не е елементарно. Образователната система се развива по-бавно от децата, от света, в който живеем ", посочи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР