Защо е полезен боровият мед? Боровият мед е изключително лечебно

...
Защо е полезен боровият мед? Боровият мед е изключително лечебно
Коментари Харесай

Изключително полезните качества на боровия мед

Защо е потребен боровият мед?

Боровият мед е извънредно лечебно средство и е доста потребен при настинка, кашлица, гнойна ангина и даже други възпаления на дихателните пътища. Той е с отхрачващо и антисептично деяние и даже е асистент при кожни възпаления и рани.
Диетолог: Мед, лимон и джинджифил не са потребни за тези хора
В някои случаи комбинацията от мед, джинджифил и лимон може да бъдат рискова, споделя диетологът Андрей Бобровски в изявление за " Народни...
Прочети повече
Боровият мед може да се приема чист или в чай за укрепване на имунитета, ускорява положителната работа на храносмилателната система и понижава киселиността на стомашния сок и заради тази причина приемът му се предлага при колит, гастрит, язва и други болести на стомашно-чревния тракт. 

Как да си приготвите борово сладко?

50 бр. борови връхчета се варят в 2 л. вода до момента в който кипне, след което водата се сменя с нова и се вари, до момента в който течността намалее на половина, а след това се прецежда и се сипва 1 кг. захар, като продължавате да варите, до момента в който не стане гъст. Накрая добавяте 1 ч. л. лимонената киселина, а след това сваляте от котлона и наливате в бурканчета.
Признаците, че тялото ни се нуждае от повече мед
Нашето тяло има потребност от задоволително минерали, с цел да може да поддържа своето вярно действие. А детайлът мед е един от тях и ока...
Прочети повече


Как се подготвя боров сироп?

Трябва да сварите 2 ч. ч. борови иглички в 2 литра вода за към 15 мин., след което да добавите 2 с. л. захар, а най-после да прибавите 500 година мед към течността. От него е хубаво да пиете по 3 пъти дневно преди ястие, изключително когато имате проблеми с възпаления на дихателните пътища.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР