Защо е опасно да залъгваме глада си, похапвайки дребни неща

...
Защо е опасно да залъгваме глада си, похапвайки дребни неща
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото ни, ако залъгваме глада си

Защо е рисково да залъгваме глада си, похапвайки дребни неща сред главните хранения? На този въпрос отговори диетологът и психотерапевт Сергей Обложко, съобщи БГНЕС. 
„ Междинните закуски са неправилен и рисков метод на хранене. Когато хората се хранят без да обръщат внимание какво и какви количества храна гълтам резултатът е, че ядат повече неща, които постоянно са и по-калорични ”, предизвестява Обложко.
 Ето я повода за неконтролируемия вкус Ето я повода за неконтролируемия вкус
Невробиолози от университета Макгил са разкрили група нервни кафези, които играят решаваща роля в регулирането на апетита и склонността...
" От една страна, това са спомагателни калории, а от друга - мазното и сладкото, да вземем за пример, могат да провокират отделянето на инсулин, което в допълнение предизвика по-голям вкус за храна. Често човек яде въглехидрати, с цел да потисне апетита си, а в отговор на това тялото освобождава инсулин и защото не е имало пълноценно хранене, равнището на глюкоза в кръвта пада, настава хипогликемия, водеща до по-неправилно хранително държание и това ни кара да преяждаме “, сподели диетологът.
Плодовата закуска е не по-малко нездравословна, тя работи на същия принцип и също предизвика следващ припадък на вкус, водещ до преяждане, сподели Сергей Обложко. Затова съгласно него не би трябвало да следвате рекомендацията: в случай че огладнеете, изяжте ябълка, с цел да потиснете глада.
" Заради същия механизъм, след 20 минути, една ябълка ще предизвика засилен вкус за храна. Ако попитаме някого за какво е преситен, той може да отговори почтено: " Защото имам слаба воля. А постоянно се оказва, преди 20 минути е изял плод на гладен корем. Плодовите закуски на гладно са много рискови ", предизвести лекарят.
Той акцентира, че по време на междинните похапвания, даже и на здравословни храни, хората в следствие гълтам по-големи от нужните им количества храна. По-добре е да седнете на масата и да се нахраните уравновесено и пълноценно, тъй че да усетите задоволеност, която да е задоволителна най-малко за идващите 3-4 часа преди идващото хранене.
 Доказаха, че храната води до взаимозависимост Доказаха, че храната води до взаимозависимост
Международен екип неврофизиолози са разкрили следващите свидетелства, че храненето " включва " тези вериги нервни кафези в мозъка на страда...
" Храната в придвижване не е доста потребна и води до хранителни разстройства, а в последна сметка и до затлъстяване ", сподели Сергей Обложко.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР