Защо държавата дава повече пари на пенсионери, които се ваксинират

...
Защо държавата дава повече пари на пенсионери, които се ваксинират
Коментари Харесай

Въпрос към Асен Василев в парламента защо разделя пенсионерите на ваксинирани и неваксинирани

Защо страната дава повече пари на пенсионери, които се имунизират против КОВИД? Този въпрос зададе от парламентарната естрада депутатът от групата на " Възраждане " Искра Михайлова и го адресира до министъра на финансите Асен Василев.

Сподели с твоите другари

" Докато заседаваме тук излезе министър председателят на България и направи изказване, че ще бъде давана финансова поддръжка от 75 лв. на пенсионери, които са имунизирани. Вие осведомен ли сте и обсъждана ли е тази политика, имате ли детайлности по нея? От кое перо на бюджета ще излиза това субсидиране?

То друго ли е от тези 60 лева добавка, които коментирахме през днешния ден? Колко ще бъдат пенсионерите, които ще бъдат ощетени от това, че са избрали да не бъдат имунизирани?

Асен Василев отговори, че 60-те лв., разисквани с днешното решение на Народното събрание стигат до всички пенсионери, без значение имунизирани или не. Това е отговорът по днешната полемика, а в случай че желаете спомагателна по имунизациите, дано да я създадем ".

От отговора излиза наяве, че обещаните спомагателни 75 лева от Кирил Петков на брифинга на Министерски съвет ще отидат само за имунизираните пенсионери.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР