Защо ДАНС и прокуратурата крият доклада за границата с Турция?

...
Защо ДАНС и прокуратурата крият доклада за границата с Турция?
Коментари Харесай

Йончева: Защо крият доклада за границата с Турция?

Защо ДАНС и прокуратурата крият отчета за границата с Турция? Това попита пред „ Фрог нюз” депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева във връзка обвиняванията на Цветан Цветанов към нея.

Тя бе безапелационна, че ще заведе правосъдно дело против дясната ръка на Борисов.

„ Цветан Цветанов насочи следващата си клюка по мой адрес като тази разгласи, че съм „ взела участие в източване на КТБ”. Заради тази неистина и клюка ще потърся своите права в съда.

"България бе наказана най-малко 6 пъти от Европейския съд в Страсбург, заради изказвания на Цветанов по разнообразни мотиви в последните години. Защо обаче тъкмо в този миг той приказва тези неща за мен? ", сподели Йончева.

"От една седмица върша усилени опити да получа отчета на ДАНС за корупционни практики при построяването на инженерно-възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница, така наречен „ ограда”. Изпратила съм писмо и до Главна прокуратура с искане този отчет да ми бъде възложен.

Докладът съдържа извънредно смущаващи обстоятелства за това, че фактически градежът на това оборудване е обвързван с тежки корупционни практики. Съдържа информация и по тази причина, че с нашата национална сигурност най-безогледно се е търгувало. Докладът не ми бе възложен от ДАНС и до този миг нямам отговор и от Главна прокуратура. Защо и кой крие този отчет? ", разяснява Йончева.

"Трудно за естествения човек е да наблюдава техните акробатики. Имам информация, че в този отчет написа: „ Има завишение на плановата стойност, спрямо пазарните действителни цени, заради несбъднат надзор от възложителя”.

Защо нито ДАНС, нито Главна прокуратура не ми отговорят на питането и настояването да ни дават отчета?

Главна прокуратура не стартира авансово произвеждане, откакто разполага с този отчет още от края на предходната година – 6 декември 2017 година Главният прокурор Сотир Цацаров в Народното събрание разгласи, че в границите на седмица наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура ще вземе решение на основата на тези данни дали да образува наказателно произвеждане.

Т.е. към този момент минаха повече от два месеца, само че ние нямаме отговор за какво няма произвеждане.
Аз персонално съм предоставила на обвинителите данни за корупционните практики по построяването на оградата. Дадох им и телевизионното следствие, което направих по тематиката. Специализираната прокуратура е направила инспекция. Е, и?!”, приключи Йончева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР