Защо да консумираме дюли редовно? Дюлите съдържат изобилие от много

...
Защо да консумираме дюли редовно? Дюлите съдържат изобилие от много
Коментари Харесай

Ползите от дюлите за здравето

Защо да консумираме дюли постоянно? Дюлите съдържат обилие от доста здравословни и качествени съставки, които укрепват и усъвършенстват здравето ни.

Използват се в националната медицина от десетилетия, главно за облекчение на кашлицата и усмиряване на стомашни разстройства.

Лечебен е самият плод, само че също и семките и листата. Дюлята може да се яде прясна, само че от нея се вършат сокове, компоти и сиропи, които са еднообразно ефикасни за унищожаване на доста здравословни неразположения.

Плодовете от дюля са богати на витамини и минерали.

Съдържат витамин С в огромни количества, даже повече, в сравнение с може да се откри в лимона, витамини В1, В2, ниацин, каротин, калций, магнезий, калий, мед, натрий, цинк, желязо, манган, натрий, хлор и сяра.

Освен това съдържат протеини, диетични фибри и въглехидрати.

Най-лечебната част от дюлята са семките, от които се прави чай. Когато се оставят във вода, отделят слуз, която взема решение проблемите с кашлицата и пречистват дихателната система.

Освен това те съдържат огромни количества амигдалин или витамин В17, който има противоракови резултати. Семките също са богати на мазнини, танини, пектин, захари.

Благодарение на танините и слузта, дюлите въздействат удобно на чревната функционалност и защищават от инфекциозни болести. Пектинът има удобен резултат върху кръвоносната система, оказва помощ за намаление на кръвното налягане и обезпечава отбрана против радиоактивното лъчение.

Защо да консумираме дюли и сок от тях?

Сокът от дюля лекува кашлица, астма и диария, до момента в който печената или варена дюля се предлага за хора с анемия, само че и за лекуване на инфектиране на стомашната и чревната лигавица. Може да помогне и при изобилна менструация.

Приготвяне на сок от дюли:

Вижте още: Масло от бъз

Измийте и настържете на ситно кг дюли, след което ги прецедете през тензух. Изпийте сока незабавно, защото се окислява бързо. Най-добре е да се пие преди хранене.

Приготвяне на чай от дюли:

Залейте семките на дюлите с вряла вода, оставете да престоят няколко минути и по-късно изпийте.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР