Защо да ходим на планина през лятото? Това е напълно

...
Защо да ходим на планина през лятото? Това е напълно
Коментари Харесай

Планински курорти за лятна ваканция: Къде да откриете най-добрите гледки

Защо да вървим на планина през лятото? Това е изцяло логически въпрос, който поражда на пръв взор у доста туристи. И ние ще отговорим: лятото е сезонът, в който всички жадуваме за отмора и завършения. А какво по-добро място за това от планината, впечатляващите пейзажи, транспарантните езера, водопади и тишина. Европейските планински курорти са най-подходящи за това.

Татри (Полша)

Този планински масив е обожаван от туристите. Идеален е за туризъм, защото има както леки, по този начин и доста сложни направления. Всички те се намират измежду необикновено красива природа.

Между другото, тук е " близнакът " на украинския Синевир - полското Морско око. Този изумителен контейнер е заобиколен от гори и планини от всички страни, а водата в него е студена даже през лятото.

Ако обичате дейния отдих, конна езда, планинско катерене, скално катерене, колоездене и парапланеризъм ви чакат в Татрите. Освен това има доста пещери, през които можете да се разноските. Но ви съветваме да наемете лидер за това, с цел да не се изгубите в подземията.

За ценителите на релаксиращата отмора тук се оферират спа процедури, уелнес комплекси и спокойни разходки из националния парк.



Матерхорн (Швейцария)

Швейцарските Алпи са известни измежду туристите когато и да е на годината. А измежду тях се откроява планината Матерхорн, до която всяка година се снимат стотици хиляди туристи. Какво му е толкоз специфичното? Има красива пирамидална форма. И върхът му е непрекъснато затрупан със снежна шапка, даже през горещото лято.

Походът до тази планина е един от най-живописните в света. Минава се през зелени поляни и гори с панорама към Алпите. Продължава от няколко часа до няколко дни, според от програмата, която изберете.

Село Цермат се намира в подножието на Матерхорн. Тук ще намерите уютни вили, дребни хотели, заведения за хранене с локална кухня, бани и сауни.



Гросглокнер (Австрия)

Местните поданици назовават тази планинска верига " покрива на Австрия ". Факт е, че най-високата планина в страната - Гросглокнер - е заобиколена от 266 дребни върха. От разстояние наподобява на шапка.

Тук можете да намерите доста занимания за цялото семейство: можете да карате квадроцикли или планински колела, да се разходите из Националния парк Висок Тауерн, да отидете на няколкодневен поход. Освен това в този район има доста спа центрове, където можете да отпуснете тялото и душата си.

Ако се осмелите да се изкачите по високия алпийски път, можете да посетите туристическия център „ Връх Кайзер Франц Йозеф “ с кино и панорамна зала, Музея на алпийската природа, Високата врата и доста други забавни забележителности.



Шамони-Монблан (Франция)

Шамони е най-високата планина в Алпите. Хората идват тук на първо място за невероятни преходи. Маршрутите минават през поляни, гори и имат доста забавни спирки. Местните планински пътеки от дълго време са станали туристически, тъй че наоколо до тях работят десетки хотели и заведения за хранене.

Много чужденци вземат решение да спрат покрай Монблан даже не за дейна отмора. Те се откриват в живописния град Мон Блан, пробват вкусни деликатеси, посещават музеи, концертни зали и пробват същинско френско вино. И всичко това с панорама към високи планини.



Доломити (Италия)

Доломитите, ситуирани в южната част на Италия, могат да удивят всеки със своята хубост. Това картинно кътче в средата на предпазената околност е необикновено известно измежду туристите.

Тази дестинация предлага няколко типа отдих едновременно. Най-популярният от тях е еднодневна екскурзия до планината от град Болцано. През това време туристите се водят по най-простия пешеходен маршрут, където се намират доста атракции и магазини за сувенири.

Друг вид е да поемете по 20-километров околовръстен път с красиви гледки. Това е доста вълнуващо прекарване.



Пиренеи (Франция)

Тази планинска верига е толкоз дълга, че заема целия път от Средиземно море до Атлантическия океан. Ако отидете на туризъм в Пиренеите, ще можете да посетите доста достоверни градове с хилядолетна история.

Но това не е всичко. Именно измежду тези планини се намира едно от най-големите естествени чудеса на планетата – водопадът Хаварни. Заслужава си да отидете на това необикновено пътешестване единствено поради него.



Превод: GlasNews.bg / Снимки: Pixabay.com &  on Freepik
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР