Защо част от Пловдив няма вода вече 50 часа? С

...
Защо част от Пловдив няма вода вече 50 часа? С
Коментари Харесай

Бедствена ситуация в Пловдив! Част от града 50 часа без вода заради Щрабаг!

Защо част от Пловдив няма вода към този момент 50 часа? С този въпрос Plovdiv24.bg потърси шефа на ВиК Пловдив Спартак Николов. Ето какво изясни той за читателите на уеб страницата ни: " Крайно неприятна обстановка. При нас е декларирано планувано превключване на новоизграден тръбопровод от страна на " Щрабаг ". Те желаеха от нас да спрем водата на 18 декември в 10,00 часа, като до 18,00 часа същия ден трябваше да приключат. Държа да подчертая изрично, че това е напълно тяхно мероприятие, с което ВиК няма нищо общо.

Става дума за превключване на три места на довеждащи водопроводи. От " Щрабаг " обаче не можаха да се оправят и едвам тогава потърсиха подпомагане от наша страна. Гарантирахме им експертно подпомагане, само че проблемите продължиха и през вчерашния ден. Снощи след 20,00 часа сътрудниците са пуснали вода, само че една от връзките незабавно е изпуснала и водата е спряна още веднъж. Явно " Щрабаг " имат техническа неспособност за справяне със обстановката.

Разпоредих на домоуправителите на засегнатия регион да се раздаде вода от склада. За страдание не е в пълномощията ни ВиК да управлява това мероприятие. Докладвано ми е, че до 16,00 часа през днешния ден би трябвало да приключат, тъй като обстановката в действителност става бедствена "...
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР