Защо бягате, ей? Какви са тия опашки по южната граница

...
Защо бягате, ей? Какви са тия опашки по южната граница
Коментари Харесай

Беж, на опашката за Гърция

Защо бягате, ей? Какви са тия опашки по южната граница – все едно самун дават без пари! Как по този начин напускате парадайса? Ето, пенсиите порастват, заплатите - и те. С по 6%, с по 12% - какво по-добро? Май по-доброто е Гърция...
Неблагодарен народ, това е. ТОЙ му подвига приходите! ТОЙ му подвига пенсиите. ТОЙ му строи пътища, автомагистрали. И за какво – с цел да се бутат като на опашка за кисело мляко през 1990 година на Кулата – Промахон ли?
На Черно море е толкоз хубаво. Плажът е празен - чака. Хотелите – и те. Разправят дори за авантички някакви, да дойдете - от сорта на дъвка или захарче с късметче. И отново не щете – тъй като вярвате на подправени вести - за стомашни вируси и високи цени! Колко пък да са 40 лв. за чадърче и два шезлонга - я не се втелявайте по този начин, за богатството на българската стопанска система е, за общото богатство в действителност, нали и вие сте българи!
А на НЕГО в този момент му е мъчно – там, в Брюксел. Председатели би трябвало да се избират - на Европейската комисия, на Европейския съвет, пък не може да ги назначи. Иска най-малко да може на Европейската комисия, че раят да цъфне още повече – махаме единствено един мониторинг и готово. Този, гадния, дето ни мрънкат по него за правораздаване - все едно махнаха всички криви краставици! Трудно обаче става – по-лесно е да изгладиш дюните по Черноморието.
Сигурно е поради сезона – още не е висок. Лошото е единствено едно – че висенето по опашки ни е народен спорт. А за тези по Черноморието, които изясняват по какъв начин било пазар и бизнес, по какъв начин всеки към този момент има право да върви където си ще, ще напомня - хората отиват там, където е хубаво. И отново от хората зависи къде ще е хубаво и какъв брой ще е хубаво. Но мутрите не са хора!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР