Защо автобусите в Япония използват човешка коса в кутиите си за събиране на билети

...
[Източник]Тайната за по-ефективното събиране на билети в японските автобуси се
Коментари Харесай

[Източник]

Тайната за по-ефективното събиране на билети в японските автобуси се оказва човешката коса – особено косата на индийците .

Ключови подробности: Съобщава се, че използването на човешка коса за кутии за билети е нещо, което японските автобуси правят от десетилетия.

Някои автобусни компании експериментираха с различни материали в миналото, включително пластмаса и животински косми, но постигнаха по-голям успех след използването на човешка коса, според SoraNews24.

Японската медия отбеляза, че косата на китайския народ е била използвана в японските автобуси преди, но автобусните компании изглежда предпочитат косата на индийския народ тъй като те имат „точната твърдост и електростатични свойства за тази работа.“

Още от NextShark: Мъж, арестуван след разчленено тяло на самотна майка, открито в дома му в Япония

Как работи: Пътниците могат да поставят както билети, така и монети в касите за билети на японските автобуси. Косата, която е събрана, за да прилича на малки четки, по същество служи като филтри в кутиите за отделяне на билетите от монетите. Косата хваща билетите, но пропуска монетите поради теглото им. Целият процес трае само няколко секунди.

Информационно видео: През октомври 2021 г. Gifu Shimbun, a местен сутрешен вестник в префектура Гифу, Япония, по-специално качи в YouTube, който показва как работят японските автобуси. Описанието на видеоклипа споделя, че някои от представените кутии за билети на автобуси използват индианска коса.

Духовна практика: Много индийци участват в практика, известна като тонзура, при която практикуващите подстригват или бръснат главите си, за да покажат предаността си към своите богове. В Индия някои храмове вземат предложенията и ги продават на компании за бъдеща употреба.

Още от NextShark: BTS ще бъде домакин на ново шоу с премиера в Apple Music този уикенд

Индустрията за коса: Съобщава се, че Индия е един от най-големите износители на сурова човешка коса в света. Позовавайки се на доклад на Statista, се отбелязва, че Индия е изнесла коса на стойност 14,3 милиона долара през 20

20 г., докато Хонконг е изпратил коса на стойност 44,4 милиона долара през същата година.

 

Още от NextShark: Град Лос Анджелис определя 17 септември като „Ден на играта на калмари“

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

Кукловодът Кати Ким за това как „Улица Сезам“ създаде Джи-Янг, първия азиатско-американски мъпет в шоуто

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР