Защитници на правата и правни експерти приветстваха решението на Международния

...
Защитници на правата и правни експерти приветстваха решението на Международния
Коментари Харесай

Решението на Международния съд по делото за геноцид в Газа подновява призивите за прекратяване на трансферите на оръжия в Израел

Защитници на правата и правни специалисти приветстваха решението на Международния съд, нареждащо на Израел да предприеме „ всички ограничения в границите на своите пълномощия “, с цел да предотврати дейности, които биха могли да се равняват на геноцид против палестинците в линията Газа.

Въпреки че не изисква категорично преустановяване на огъня, висшият съд на Организация на обединените нации в петък призна, че съществува достоверен риск от геноцид в бомбардирания палестински анклав и отхвърли да отхвърли делото, заведено от Южна Африка.

„ Това е голямо проваляне за Израел – едно от най-големите провали … през последните 75 години “, сподели Раед Джарар, шеф за покровителство в Democracy for the Arab World Now (DAWN), мозъчен концерн във Вашингтон, окръг Колумбия.

Но решението „ надвишава Израел “ единствено по себе си, сподели Джарар пред Al Jazeera, защото акцентира правните и политическите отговорности на страните да подхващат дейности за попречване на хипотетичния геноцид, разгръщащ се в Газа.

Реше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР