Защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер даде интервю пред “Марка

...
Защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер даде интервю пред “Марка
Коментари Харесай

Рюдигер за мачовете с Челси, Барселона, Ливърпул, напрежението в Реал Мадрид и какво вижда в противниците на Кралския клуб

Защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер даде изявление пред “Марка ” в навечерието на първия мач от четвъртфиналите против някогашния му тим Челси, за който игра от 2017 до 2022 година. Германският национал разказва какво е възприятието да играеш за “лос бланкос ”, връща се към основните мачове през сезона дотук, като споделя и някои персонални неща за себе си.

За огромната победа над Барселона

“Обратът на " Камп Ноу " беше страховит мач. Много съм благополучен за Кроос, тъй като той постоянно ми е казвал, че след 10 години в Реал Мадрид към момента няма извоювана Купа на краля. Нека да забележим дали ще успеем да спечелим финала ".

За напрежението в Реал Мадрид

" В Мадрид има напрежение даже когато вземеш колата си за клубната база " Валдебебас " (смее се). Но го споделям като нещо позитивно, тъй като това напрежение ми харесва. Не бих желал да пребивавам без него. В Реал Мадрид е по-трудно да играеш в отбрана, в сравнение с във всеки различен тим.

Вече знаех за напрежението в Реал Мадрид, само че денят, в който в действителност го осъзнах, беше мачът за Суперкупата срещу Барса. Дори малко по-рано, против Виляреал. Тогава разбрах, че това не е смешка и че загубата не е алтернатива ".

За успеха над Ливърпул

" Срещу Ливърпул в действителност разбрах какво е Реал Мадрид, Шампионската лига и обратите. Това е полуда, даже е ужасно. Когато поведоха с 2:0, даже тогава можеше да се види страхът в лицата им, нещо не беше обикновено при тях... А ние стигнахме до 2:1, 2:2 и хоп, беше ясно, че ще спечелим. В огромните мачове можеш да видиш, че те са разнообразни. А най-хубавото е, че Винисиус пораства с този нрав и към този момент прави разликата.

Ако гледате мача с Ливърпул, най-хубавите ни моменти пристигнаха, когато ветераните ни споделиха " успокой се ". Те знаят по какъв начин да го създадат. Моята задача е да се боря, да се боря и да направя живота им по-лесен. За мен е привилегия да играя с футболисти като Модрич, Кроос и Бензема. A Aнчелоти е най-хубавият трeньор, само че не бих желал да съм на негово място ".

За мачовете с Челси

“Челси се промени доста и в действителност не знам какво да чакам. Не наподобява доста на тима, в който съм играл. Очаквам качество, само че не знам какво друго. Няма да е елементарен мач, само че ние сме Реал Мадрид.

Не ме интересува с кого ще играем в Шампионската лига изключително в този миг. Разбира се, щеше да е страхотна история да играем с Челси на финала, само че на терена за мен няма никакви страсти. Мисля единствено за успеха ”.

За атмосферата на “Бернабеу ” в мачовете от Шампионската лига

“Атмосферата в такива мачове се трансформира изцяло на " Бернабеу ". Миналата година, когато играх с Челси... Този стадион е плашещ. Можеш да видиш страха в другия тим ”.

За живота в Мадрид

“Честно казано - доста е добър. Щастлив съм в Испания, с хората, с културата тук, с метода на живот. Хората са доста другарски настроени и гостоприемни. А в случай че искаш да си самичък, можеш, отиваш на ресторант и не е претрупано, хората не се нахвърлят върху теб... Има почитание. А след това е клубът, моите другари, личният състав... Всичко е съвършено.

Обичам да се разбърквам с хората и да узнавам културата на страната. Обичам да излизам малко и да виждам какво има там. Мисля, че това е малко почитание към хората и страната, в която живееш ”.

За корените си и религията

“Когато мога, вървя до Сиера Леоне. Там имам своя фондация и постоянно се пробвам да върна на обществото всичко, което то ми е дало. Аз съм фаворизиран.

В момента съблюдавам прецизно Рамазан, само че това не трансформира ритъма ми, привикнал съм. Не хапвам и не пия нищо, придържам се към него. Не е елементарно, само че тренираш и в последна сметка го правиш. Това е едно от главните оръжия, които имам, манталитетът, и в последна сметка спазването на Рамазана не е проблем за мен ”, приключва Рюдигер.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР