Защитникът на Петър Маринашки – адвокат Йордан Давчев не се

...
Защитникът на Петър Маринашки – адвокат Йордан Давчев не се
Коментари Харесай

Адвокатът на Маринашки не се яви в съда, отнесе 1000 лв. глоба

Защитникът на Петър Маринашки – юрист Йордан Давчев не се яви в правосъдната зала и беше санкциониран с 1000 лв. от апелативните съдии. Близките на починалите в мелето край пловдивското село Кадиево, при което починаха две момчета, дефинираха постъпката на юриста като подигравка и пренебрежение към всички присъстващи в залата.

Днес в Апелативен съд – Пловдив трябваше да се гледа делото против Петър Маринашки, който бе осъден с 5 години затвор при първичен общ режим и административна глоба – лишаване на книжката за 8 години. Той апелира наложеното му наказване от Окръжен съд, а околните на починалите също недоволни от присъдата, подадоха митинг на по-горната инстанция.



В началото на съвещанието стана ясно, че от бранителя на Маринашки – юрист Давчев е постъпила молба за отсрочване на процеса, защото е зает с други четири каузи в днешния ден, едно от които с начален старт - час преди сегашното.

Самият Маринашки съобщи, че държи точно юрист Йордан Давчев да е негов бранител.

Прокурорът по делото Стефани Черешанова съобщи, че предходното дело за което е зает е завършило повече от 15 минути преди старта на сегашното и за юриста не съставлява спънка да се яви в залата. Относно подготовката на Давчев за сегашния развой, тя добави, че юристът пази Маринашки още от началото на процеса и е наясно с всички елементи по него. Тя пожела да бъде назначен и авариен бранител за идващите съвещания, а юрист Давчев да бъде глобен за отсъствие.

Мотивите ѝ бяха подкрепени и от юристите на околните на починали момчета.

Съдът от своя страна реши, че не е имало спънка бранителят да се яви в залата и тогава да се реши, дали делото да бъде отсрочено. С оглед на това, апелативните магистрати му постановиха санкция в размер на 1000 лв. и насрочиха нова дата.

Следващото съвещание е планувано за 29 септември.

На излизане от съда, почернените фамилии бяха единомислещи, че постъпката на Давчев е извъртане на процеса, до момента в който Маринашки се подвизава из плажовете на Созопол без да има влезнала в действие присъда.

Бащата на едно от починалите момчета – Тодор Бараков показа, че всякога пътува от Париж и изминава 3000 километра, с цел да участва в залата и дефинира това като чисто разиграване.



Припомняме, че преди влизане в залата пред Съдебната палата се организира кротичък митинг, под надпис: ”Справедлива присъда, за гибелта на Тошко и Виктор!”. На него се събраха десетки хора - близки и другари на починалите момчета, сплотяващи се от концепцията за по-сурово наказване за Петър Маринашки и повече надзор и ефикасни присъди за агресорите на пътя.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР