Защитникът на Локомотив (Пловдив) - Кристиан Гомис се оплака в

...
Защитникът на Локомотив (Пловдив) - Кристиан Гомис се оплака в
Коментари Харесай

Защитник на Локо Пд се оплака от расистки обиди

Защитникът на Локомотив (Пловдив) - Кристиан Гомис се оплака в профила си във Facebook, че е бил обект на расистки обиди от играча на Арда - Петко Ганев. Футболистът на кърджалии, който е от Хасково и е наследник на локалната легенда Таньо Ганев, е нарекъл Гомис " маймуна ".

Гомис се е оплакал на съдията, който му е споделил, че " няма нищо ". Ръководството на клуба от Пловдив излезе с публична позиция на страницата си в инстраграм по въпроса.

" Днес против Арда номер 5 Петко Ганев ме обиди на " маймуна ". Първата ми реакция беше да отида при съдията и той ми сподели " няма нищо ".

Как е допустимо??? Без значение кой цвят сме, този вид неща нямат място тук и на всички места! ", се споделя в обявата на Гомис, която е написана и на британски, и на френски език.

" ЧЕРНИ И ГОРДИ! #racism #noroomforracism ", приключва обявата на Кристиан Гомис.

Позицията на клуба пък е безапелационна: " ПФК Локомотив Пловдив осъжда остро държанието на Петко Ганев от ПФК Арда в последните минути на срещата сред двата тима. Защитникът на домакините си е разрешил да насочи обидни и расистки квалификации към Кристиан Гомис, който от своя страна му потърси сметка за тези думи. Това безчинство на Ганев остана ненаказано от съдията Волен Чинков.

ПФК Локомотив застава твърдо зад Кристиан Гомис в този миг! Такива грозни дейности демонстрират липса на великодушие, феърплей и почитание към съперника на терена!

Расизмът няма място във футбола! ", пишат от Локомотив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР