Защитникът на ХърватияЙошко Гвардиол откри резултата още в 7-ата минута

...
Защитникът на ХърватияЙошко Гвардиол откри резултата още в 7-ата минута
Коментари Харесай

Хърватия има нов най-млад голмайстор на Световни първенства

Защитникът на ХърватияЙошко Гвардиол откри резултата още в 7-ата минута при триумфа с 2:1 над Мароко, който донесе бронзовите медали на “ватрените ” на Световното състезание в Катар.
 Гвардиол беше избран за най-хубав в дребния край на Мондиал 2022 Гвардиол беше избран за най-хубав в дребния край на Мондиал 2022
Така със своите 20 години и 328 дни Гвардиол стана най-младият голмайстор за Хърватия на Световни шампионати, като също така е третият най-млад създател на гол на Мондиал 2022 след 18-годишния Гави за Испания и 19-годишния Джуд Белингам за Англия. Любопитното е, че той се разписа едвам с втория си удар и първи прецизен такъвl в шампионата. Именно това попадение донесе на бранителя наградата за Играч на мача в анкетата на уеб страницата на ФИФА.

Междувременно, мароканецът Билал Ел Ханус се трансформира в най-младия титуляр за “лъвовете на Атлас ” на Мондиал със своите 18 години и 221 дни. Така той изпревари предходния рекордьор Ашраф Хакими, който започва против Иран в мач от Мондиал 2018 на 19 години и 223 дни.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР