Защитникът на Ботев Пловдив – Па Конате, разкри какво го

...
Защитникът на Ботев Пловдив – Па Конате, разкри какво го
Коментари Харесай

Па Конате: Ботев Пд всеки ден става по-добър и скоро ще е в битката за титлата

Защитникът на Ботев Пловдив – Па Конате, разкри какво го е предиздвикало да премине при „ канарчетата “. Той е юношески национал на Швеция, само че се състезава за представителния тим на Гвинея. Левият бек приказва още за расизма във футбола и у нас, както и за последователите на „ канарчетата “.

„ Ботев Пловдив е клуб с богата история и страхотни последователи. Освен това има нови притежатели, които са си сложили високи цели и желаят доста да го развият. Говорих с треньора Азрудин Валентич, преди да взема крайното си решение. Той е извънредно първокласен експерт, който доста одобрявам. Още в първия миг усетих, че е ментор с огромни упоритости, който постоянно изисква максимума. Грижи се доста за играчите. Иска да печели всеки мач, а това е и моето предпочитание и доста натежа при избора ми. Звучеше ми като доста вълнуваща опция да бъда част от този план. Виждам по какъв начин всеки ден клубът става по-добър, както и ние като тим. Тренировъчната база също е чудесна. Ботев играе мощно и дели първото място в класирането с 10-кратния първенец Лудогорец “, стартира бранителят.

„ Сезонът стартира доста добре. Постигнахме много победи и играем страховит футбол. Намираме се на върха във краткотрайното класиране и упоритостите ни са да се задържим там, само че нямаме съответни цели за тази акция. Започнахме да построяваме нов тим с нов ментор и футболисти в средата на предишния сезон. Собственикът също е в клуба от този момент. Отнема време всички тези хора да проработят дружно в една посока. Страхотно е, че всичко се развива толкоз добре по-малко от година по-късно и се надяваме, че в идващите сезони ще можем да се борим за купата наедно с нашите съперници. Не мисля, че българското състезание е на по-ниско равнище от шведското. Да, Малмьо победи Лудогорец, само че те са най-силният отбор на Скандинавския полуостров и са на свое лично равнище. Честно казано, останах сюрпризиран от качеството на българския шампионат. Много от тимовете практикуват нападателен футбол и разполагат с доста положителни характерности в съставите си “, сподели още той пред „ Fotbollskanalen “.

„ Да, чувал съм грозни подвиквания от трибуните. За наслада не знам езика и не разбирам тъкмо какво ми споделят. Това е нещо, върху което би трябвало да се работи още в България и знам, че има прогрес в тази посока. Аз съм съсредоточен напълно върху протичащото се на терена и не разрешавам на нищо да отмести фокуса ми. Важно е да бъдеш мощен и да си наясно, че не си отговорен, че някои хора са идиоти. Това не значи, че не ми е неприятно, когато сходни неща се случват. Неприемливо е и би трябвало по всевъзможни способи да демонстрираме, че е неверно. Това е огромен проблем в доста от страните. Трябва да изхвърлим расизма от футбола и след това да го заличим изобщо “.

„ Ботев разполага с голяма почитател база. Привържениците ни са доста рискови и основават страхотна атмосфера по време на дуелите ни. Наистина им се удивлявам от първия миг, в който дойдох в България. За страдание, рестрикциите сега не им разрешават да пълнят до дъно стадиона “, приключи Конате.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР