Защитени детски градини и училища - това е една от

...
Защитени детски градини и училища - това е една от
Коментари Харесай

Социалният министър и коронавирусът: Мислело се за защитени детски градини и училища, но засега се оправяйте сами

Защитени детски градини и учебни заведения - това е една от обсъжданите хрумвания от страна на страната по какъв начин да се оказва помощ на най-нуждаещите се родители във времето на рецесия с ковид. Това сподели общественият министър Деница Сачева пред Нова телевизия.
От думите ѝ стана ясно, че концепцията обаче още не е приоритет. Според нея, на този стадий било най-добре самотни родители и родители с ангажираща работа да търсят помощ от близки, родственици и другари, които да гледат децата им.
" Всеки случай е доста самостоятелен. Те биха могли да употребяват неплатен отпуск. Даваме благоприятни условия за потребление на детски кътове, само че все още сме спрели услугата. Обсъждали сме концепцията да се открият предпазени детски градини и учебни заведения. На този стадий най-хубавото решение е да търсят помощ от близки ", изясни общественият министър.
Сачева увери и, че " за първия месец на рецесията имаме всичко налично ". Имало и разнообразни сюжети за дейности, щяло в краен случай да се търсят и доброволци, в случай че се постанова хора да стоят под по-плътна карантина у дома и им трябват артикули от първа нужда. " Ако в даден миг, имаме потребност от още хора, ще обявим обществено телефон, на който да се свържат с нас. На този стадий всеки, който желае да бъде потребен, може да помогне на собствен възрастен комшия ", съобщи министърът на труда и обществената политика.
" В момента фонд " Безработица " има задоволително запаси. Ще има и особено разпореждане на Министерски съвет, в което ще можем да забележим критериите за компаниите, които могат да аплайват. В закона няма да бъде написано, че работодателят ни може да ни изпрати в насилствен заплатен отпуск. Нашата цел е да запазим работните места. Затова пускаме и схемата за възнаграждение на работната заплата в размер на 60 към 40 ", сподели още Сачева.
" Бременните дами са най-уязвими. Независимо от карантината, те би трябвало да вървят на прегледи ", заключи Сачева.
Още: " Епидемията от ковид продължава да удря света, Южна Америка почна да я усеща "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР