Защитената информация и поверителността на данните винаги са важни и

...
Защитената информация и поверителността на данните винаги са важни и
Коментари Харесай

Сигурността и поверителността в новия iPhone 15 Pro: кои са новите функции и ползите от тях?

Защитената информация и поверителността на данните постоянно са значими и новият iPhone 15 Pro е подготвен да обезпечи най-високото равнище на сигурност и дискретност за своите консуматори. По-долу ще разгледаме съответните функционалности, които този смарт телефон предлага и какви изгоди носят за потребителите?

Ето кои функционалности за сигурност са внедрени

Важността на сигурността в днешния цифров свят не може да бъде надценена. Кражбата на информация и нейното неразрешено потребление се трансфораха в проблем за доста разработчици и консуматори на цифрови джаджи. Но въпросният смарт телефон ви разрешава да отбраните персоналните си данни колкото е допустимо повече, посредством някои функционалности, като: 

Устройството е оборудвано с усъвършенстван Face ID, който разпознава още по-точно лицето на потребителя и обезпечава сигурност против разнообразни опити за измами.  Подобрени са ограниченията за сигурност на хардуера. Специалните чипове и процесори на Apple работят дружно, с цел да защитят данните от неоторизиран достъп и офанзиви.  Актуализирани са логаритмите за криптиране. iPhone 15 Pro употребява модернизиран програмен продукт за отбрана на данните по време на предаване и предпазване. Трябва да се добави, че доста функционалности за отбрана са проектирани да работят взаимно с мобилните оператори, което покачва равнището на отбрана.

Има ли гаранции за дискретност?

Разработчиците на най-новия iPhone 15 Pro подсигуряват дискретност на потребителите в мрежата, с помощта на следните функционалности: 

Технологията Local Differential Privacy. С нейна помощ Apple събира данни за възстановяване на продуктите, само че подсигурява анонимността на информацията, която не може да бъде трансферирана на трети страни.  Индивидуални права за обработка на данните. Потребителите имат опция да управляват по какъв начин се употребяват техните данни. По-специално, задавате ограничавания за страничните приложения във връзка с достъпа до персоналната информация.  Private Relay. Тази VPN функционалност разрешава на потребителите да бъдат по-анонимни онлайн, като скрият своя IP-адрес и местонахождение. 

Това са единствено главните, само че не всички функционалности, с помощта на които смарт телефонът подсигурява по-високо равнище на дискретност в мобилната и световната мрежа.

Какви са изгодите за потребителя? 

Функциите, изброени нагоре, обезпечават следните преимущества за потребителите на iPhone 15 Pro: 

Максимална сигурност на данните. Потребителите могат да бъдат сигурни, че техните персонални и поверителни данни се съхраняват в най-сигурната среда.  Контрол на поверителността. Apple дава на клиентите си принадлежности за гарантиране на поверителността на техните персонални данни, в това число и опцията да избират по какъв начин и по кое време да се споделя информацията.  Анонимност в интернет, която се обезпечава от упоменатата нагоре функционалност Private Relay. Тя оказва помощ да се избегне онлайн следенето, което обезпечава по-високо равнище на анонимност при потребление на Интернет. 

Защитената информация и непокътнатата дискретност са това, което прави iPhone 15 Pro отличен избор за тези, които ценят сигурността и поверителността си в мрежата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР