Защитаващият титлата си и водач в световната ранглиста Новак Джокович

...
Защитаващият титлата си и водач в световната ранглиста Новак Джокович
Коментари Харесай

Гладиаторът Джокович достигна до деветия си 1/2-финал на Australian Open

Защитаващият купата си и лидер в международната класация Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис за девети път в кариерата си. Осемкратният първенец в Мелбърн пласира 23 аса и победи шестия в схемата Александър Зверев с 6:7(6), 6:2, 6:4, 7:6(6) след три часа и половина игра.

Serbian delight advances to his 9th semifinal.
— #AusOpen (@AustralianOpen)
За място на финала той ще се изправи против квалификанта и дебютант в шампионатите от Големия шлем Аслан Карацев (Русия), който отстрани получилия контузия на гърба Григор Димитров с 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 в по-ранния четвъртфинал през днешния ден.



Ноле, който е преследван от физически проблеми в последните си срещи, позволи пробив още в първия гейм, само че при 4:5 съумя да го върне, като Зверев пропусна сетбол. В последвалия тайбрек германецът въпреки всичко завоюва с 8:6 точки и по този метод поведе в резултата със сет задатък.

Джокович започва устремно втората част и взе задатък от 4:0, с цел да изравни, а в третата той направи страховит поврат от 1:4 със серия от пет следващи гейма, след която резултатът стана 2:1 в изгода за сърбина.

Зверев още веднъж взе ранна преднина от 3:0 в четвъртата част, само че Джокович изравни при 3:3. Германецът пропусна още един сетбол при 6:5 и сервис на сърбина, а в оспорвания втори тайбрек номер 1 в света победи с 8:6 точки и продупчи билета си за 1/2-финалите на конкуренцията.



" Минал съм през доста травми през кариерата ми. Налагало ми се е да се отхвърлям няколко пъти. Не за първи път имам проблеми с контузия. Благодарение на моя физиотерапевт, на моя екип, успяхме да закърпим ситуацията, с цел да мога да бъда във форма, да упражнявам в почивния ден. При тези условия имах потребност от време, с цел да загрея и да вляза в мача. Трябваше да акордирам играта си в придвижване. Имах шанс да пробия рано във втория сет. След това започнах да се движа по-добре. Направих повече асове от него, това беше доста значимо. Но имаше доста нерви и напрежение. Саша се бореше да последния удар. Сега се усещам прочувствено изпразнен. Той ме тласна до ръба на опциите ми. Всеки можеше да завоюва този мач. Доволен съм, че аз съм победител в този толкоз равностойна среща ", сподели Джокович.

" Не съм го гледал въобще до момента, единствено тук на шампионата ", сподели сърбинът за идващия си конкурент - Аслан Карацев. " Здрав е физически, има много мощ в ударите си, прекрасен бекхенд. Типичен представител на съветската школа, сервира добре и е доста стимулиран. В днешния му мач Григор игра добре сет и половина, само че по-късно и той получи контузия. Много тенисисти получиха разнообразни травми тук. Това по всяка възможност се дължи на необикновените условия към шампионата и неравномерното натоварване ", добави Ноле.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР