Защитаващият титлата си Франция и Хърватия си осигуриха място във

...
Защитаващият титлата си Франция и Хърватия си осигуриха място във
Коментари Харесай

Франция и Хърватия си осигуриха място във втората групова фаза на Европейското първенство по хандбал за жени

Защитаващият купата си Франция и Хърватия си осигуриха място във втората групова фаза на Европейското състезание по хандбал за дами в Дания.

Французойките си подсигуряваха продължение напред, откакто надвиха над Словения с 27:17 (12:6) и записаха втори следващ триумф в група " А ".

Момичетата на Оливие Крюмболз започнаха мощно и малко след средата на първото полувреме взеха задатък от 9:2, като до края направляваха срещата.

Естел Нзе Менко и Александра Ла Крабер се разписаха по 7 пъти за триумфа.

Натурализираната някогашна българска националка Елизабет Оморегие осъществя едно попадение от четири удара към вратата на Франция, а с по 4 гола най-резултатни за Словения бяха Ана Грос и Барбара Лазович.

Хърватия пък надви над международните шампионки от Нидерландия с 27:25 (13:14) и също записа втори триумф от два мача в група " С ".

Двубоят беше доста оспорван и вървеше гол за гол, като в в 55-ата минута резултатът беше 24:24. В края хърватките демонстрираха по-добра успеваемост и подпечатаха триумфа си.

Лариса Калаус беше най-хубава за победителките с 9 гола, в това число 2 в последните четири минути на мача, а вратарката Теа Пийевич също направи мощен мач с 15 спасявания.

Лоис Абинг и Кели Дулфер вкараха по 5 попадения за Нидерландия, който позволи втора поредна загуба и е застрашен от ранно отпадане от конкуренцията, откакто стигна до място на подиума с бронз и сребро в предходните две континентални шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР