Защитаващият титлата си Финландия постигна убедителна победа със 7:1 срещу

...
Защитаващият титлата си Финландия постигна убедителна победа със 7:1 срещу
Коментари Харесай

Защитаващият титлата си Финландия постигна убедителна победа на Световното първенство по хокей на лед

Защитаващият купата си Финландия реализира безапелационна победа със 7:1 против Унгария в група " А " в Тампере на Световното състезание по хокей на лед за мъже. Олимпийските първенци от Пекин 2022 записаха трети триумф от старта на конкуренцията и заемат третото място с 10 точки. Маджарите са на предпоследната седма позиция с 2 пункта.

Домакините подпечатаха успеха с пет безответни попадения в третия интервал. С по гол и асистенция се отличиха Мико Лехтонен, Ате Охтамяя, Йоел Армия и Каапо Како, Теему Хартикайнен и Валтери Мерела също вкараха, а Мико Рантанен приключи с три асистенции.

За Унгария се разписа Балаж Шебок, а вратарят Бенче Балиж отрази 37 шайби, само че това надалеч не беше задоволително.

Лидер в групата е Съединени американски щати с цялостен актив от 12 точки, а втори е Швеция с 11, като и двата тима имат по един мач по-малко.

В група " Б " в Рига домакинът Латвия нанесе пета поредна загуба на Словения след 3:2. С триумфа балтийският отбор се утвърди на четвъртата позиция с 8 точки, а противникът остана на дъното без актив.

Каспарс Даугавинс, Рихардс Букардс и Роберт Букардс бяха точни за успеха, а Артурс Силовс направи 26 спасявания. За словенците вкараха Анже Куралт и Миха Верлич.

Лидер в групата с цялостен актив от 12 точки е Швейцария, а Канада е втори с 11, като двата състава са с по една среща по-малко.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР