Защитаващият титлата си Александър Донски се класира за полуфиналите на

...
Защитаващият титлата си Александър Донски се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Донски надви Лазаров на държавното първенство

Защитаващият купата си Александър Донски се класира за полуфиналите на Държавното състезание по тенис на закрито за мъже с награден фонд 3 хиляди лв.. Поставеният под номер 8 Донски победи втория в схемата национал на страната за “Купа Дейвис " Александър Лазаров с 3:6, 6:3, 6:4 на твърдите кортове в зала " София ".

Така за място на финала той ще се изправи против миналогодишния държавен отличник навън и първенец в зала от 2016 година Васко Младенов. Младенов, четвърти в схемата, се оправи с номер 6 Мартин Янакиев с 6:3, 4:6, 6:4.

Поставеният под номер 1 национал Александър Лазов нямаше особени проблеми против седмия Мартин Димитров и завоюва с 6:2, 6:2. На полуфиналите той ще се изправи против петия в схемата Васил Кирков, който предходната година стигна край на двойки в юношеския " Ролан Гарос ". 18-годишният асеновградчанин Кирков, който живее и тренира в Съединени американски щати, надви над квалификанта Пламен Милушев с 6:3 7:5.

Държавното състезание по тенис за мъже в зала през тази година е със сериозен залог, защото първенецът ще получи " уайлд кард " за главната скица на шампионата от сериите АТP 250 в София при започване на февруари.

Резултати от четвъртфиналите:
1-Александър Лазов - 7-Мартин Димитров - 6:2, 6:2
5-Васил Кирков - Пламен Милушев - 6:3, 7:5
4-Васко Младенов - 6-Милен Янакиев - 6:3, 4:6, 6:4
8-Александър Донски - 2-Александър Лазаров - 3:6, 6:3, 6:4

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР