Защитаващата титлата си от Откритото първенство на Франция Ига Швьонтек

...
Защитаващата титлата си от Откритото първенство на Франция Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Швьонтек и Адад Мая са на полуфинал в Париж

Защитаващата купата си от Откритото състезание на Франция Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на шампионата. Това се случва за трети път в кариерата ѝ, в предходните два тя взе трофея.

В последния четвъртфинал от програмата, повтаряне на миналогодишния край, полякинята надигра Коко Гоф. Световната номер едно завоюва след 6-4, 6-2 за тъкмо час и половина игра.

За разлика от предходната среща в Париж, в която Гоф взе единствено един гейм в първия сет, в този момент американката имаше по-ясен проект и седеше равностойно против лидерката в схемата. При 4-4 гейма Гоф даже водеше с 30:15. Швьонтек обаче завоюва седем следващи разигравания, с които обърна и завоюва сета.

Мотивираната игра на американката продължи и при започване на втория сет. Тя имаше три благоприятни условия за пробив в третия гейм. Полякинята обаче се отбрани, след което поведе с 4-2. След това Гоф към този момент нямаше сили да се съпротивлява.

На полуфиналите Швьонтек ще се изправи против Беатрис Адад Мая. Бразилката се оправи по-рано през днешния ден с Онс Жабюр след 3-6, 7-6(5), 6-1 след 2 часа и 31 минути игра. По този метод 27-годишната Адад Мая записа третата си поредна трисетова победа в шампионата. Тя стана първата бразилка след Мария Буено през 1966 година, която доближава до полуфиналите на Ролан Гарос.

Преди началото на конкуренцията в Париж Адад Мая в никакъв случай не беше преодолявала втори кръг на сингъл на шампионат от Големия шлем.

Двубоят е в четвъртък. Тогава е и другият полуфинал сред.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР