Защитаващата титлата си от миналия сезон Ига Швьонтек се класира

...
Защитаващата титлата си от миналия сезон Ига Швьонтек се класира
Коментари Харесай

Шампионката Швьонтек отстрани Чжън Цинвън в Щутгарт

Защитаващата купата си от предишния сезон Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей в Щутгарт (Германия) с награден фонд над 678 хиляди евро. Поставената под номер 1 полякиня победи с 6:1, 6:4 Чжън Цинвън.

В първата част лидерката в международната класация Швьонтек реализира два пробива и завоюва с 6:1, само че срещна доста повече компликации във втория сет. В него китайката още веднъж изгуби подаването си, само че съумя да изравни до 4:4. След това полската тенисистка завоюва идващите два гейма и завърши дуела след 85 минути.

" Трябваше да бъда съсредоточена на 100 %. Това беше по този начин още през цялото време до края на мача. Трябваше непрекъснато да мисля за тактиката и техниката ми. Показах добра игра, даже след пробива, който позволих ", съобщи Швьонтек след края на срещата.

В идващия кръг на шампионата тя ще се изправи против Каролина Плишкова от Чехия. Бившата шампионка в Щутгарт и някогашна лидерка в международната класация се наложи против хърватката Дона Векич с 6:2, 6:7 (5), 7:6 (5).

Поставената под номер 5 в схемата Коко Гоф завърши присъединяване си в немския град. Американската тийнейджърка отпадна след изненадващо проваляне с 2:6, 3:6 против рускинята Анастасия Потапова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР