Защитата на украинското небе срещу руския ракетен терор ще бъде

...
Защитата на украинското небе срещу руския ракетен терор ще бъде
Коментари Харесай

Зеленски: Защитата на украинското небе срещу руските ракети ще бъде стъпка към края на войната

Защитата на украинското небе против съветския ракетен гнет ще бъде фундаментална стъпка за преустановяване на войната в близко бъдеще.

Съответното изказване направи украинският президент Володимир Зеленски по време на онлайн речта си на сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), оповестява кореспондентът на Укринформ.

„ Аз ви апелирам на всички равнища – в политиката, в медиите, в връзката с гласоподавателите – да отстоявате даването на задоволително количество системи за противовъздушна защита и противоракетна защита на Украйна. Още тази година би трябвало да защитим небето си от съветският гнет. Ако го създадем, това ще бъде фундаментална стъпка за преустановяване на войната в близко бъдеще “, сподели Зеленски.

Президентът на Украйна благодари на Германия за доставката на първите системи IRIS-T и изрази убеденост, че това ще отвори благоприятни условия за по-нататъшни доставки на системи за противовъздушна защита и противоракетна защита, както от немски сътрудници, по този начин и от други производители.

Напомняме, че на 12 октомври 2022 година се организира шестото съвещание на Контактната група по защитата на Украйна под егидата на Съединени американски щати. Противовъздушната защита на Украйна беше един от предпочитаните въпроси в нейния дневен ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР