Защитата на Цветан Василев поиска от спецсъда да отстрани ръководителя

...
Защитата на Цветан Василев поиска от спецсъда да отстрани ръководителя
Коментари Харесай

Защитата на Василев поиска спецсъдът да отстрани Гешев от делото КТБ

Защитата на Цветан Василев изиска от спецсъда да в профил ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев от делото КТБ. Адвокат Лазар Карадалиев цитира изявленията и изявления на Гешев пред медиите, които по думите на бранителя били тенденциозни. Днес спецсъдът изслушва страните по процеса за банкрута на банката.

Карадалиев още веднъж напомни тезата си, че има позволени нарушавания от проверяващите още в самото начало, когато Василев е бил в Австрия и е можело да бъде разпитан.

Съдът не се съгласи с тезата за отвода на Гешев.

Поне час съдът ще мисли по настояването на Карадалиев за връщане на делото. Адвокатът настоя, че следствието трябвало да си остане в градската прокуратура в столицата.
Защитата изрази подозрение и за това по какъв начин е прилаган правилото на инцидентно систематизиране на делата в прокуратурата.

Част от защитната тактика на Цветан Василев е да се придаде политически нюанс на делото КТБ, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Представянето на случая като проблем, в който се употребява законът Магнитски, цели защитна теза, сподели Гешев и съобщи, че съзнателно Василев не се явявал в съда. Престоят му в Сърбия е част от тактиката. По думите му е отпаднало подозрението, че банкерът няма връзка със бранителите си.

Гешев отхвърли теорията на отбраната, че материали от следствието са били унищожавани.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР