Защитата на президента на САЩ Доналд Тръмп приключи с излагането

...
Защитата на президента на САЩ Доналд Тръмп приключи с излагането
Коментари Харесай

Адвокати на Тръмп: Спрете незабавно процеса за импийчмънт

Защитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп завърши с излагането на причините си пред Сената в границите на процеса за импийчмънт против Тръмп.

Адвокатите на Тръмп още един път повториха, че делото е политическо и демократите просто желаят да трансформират резултатите от президентските избори през 2016 година, извоювани от Тръмп, съобщи АП. Юристите на президента още веднъж приканиха делото против него в Сената неотложно да бъде прекъснато.
Защитата на президента още един път се опълчи на опцията някогашният консултант на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън да бъде изслушан в Сената като очевидец. Адвокатите акцентираха, че в неиздадената му още книга има недоказани изказвания, а е неприемливо такива да бъдат употребявани при един правосъден развой.

Според медийни изявления в книгата си, която ще излезе през март, Болтън написа, че Тръмп му е споделил, че задържа помощта за Украйна, до момента в който Киев не заяви, че стартира следствие, засягащо негов политически конкурент. Тръмп отхвърля да е употребявал въпроса с военната помощ за Украйна за персонална полза.

Демократите и някои умерени републиканци упорстват Болтън да свидетелства пред Сената.

Днес и бранителите, и обвинителите ще стартират да дават отговор на въпроси на сенаторите. За това са планувани общо 16 часа, без да е несъмнено обаче в границите на какъв брой дни. Според вестник "Политико " има сделка това да стана на два пъти - през днешния ден и на следващия ден, по осем часа дневно. В петък би трябвало да се гласоподава дали да се викат очевидци.

Водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл е признал пред свои съпартийци, че към момента републиканците нямат задоволително гласове, с цел да блокират настояването на демократите за чуване на още очевидци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР