Защитата на президента на САЩ Доналд Тръмп приключи с излагането

...
Защитата на президента на САЩ Доналд Тръмп приключи с излагането
Коментари Харесай

Адвокати на Тръмп: Спрете незабавно процеса за импийчмънт

Защитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп завърши с излагането на причините си пред Сената в границите на процеса за импийчмънт против Тръмп, оповестиха осведомителните организации.

Адвокатите на Тръмп още един път повториха, че делото е политическо и демократите просто желаят да трансформират резултатите от президентските избори през 2016 година, извоювани от Тръмп, съобщи АП. Юристите на президента още веднъж приканиха делото против него в Сената неотложно да бъде прекъснато.

Тръмп заплашвал основния обвинител по процеса за импийчмънт

Защитата на президента още един път се опълчи на опцията някогашният консултант на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън да бъде изслушан в Сената като очевидец. Адвокатите акцентираха, че в неиздадената му още книга има недоказани изказвания, а е неприемливо такива да бъдат употребявани при един правосъден развой.

Според медийни изявления в книгата си, която ще излезе през март, Болтън написа, че Тръмп му е споделил, че задържа помощта за Украйна, до момента в който Киев не заяви, че стартира следствие, засягащо негов политически конкурент. Тръмп отхвърля да е употребявал въпроса с военната помощ за Украйна за персонална полза.

Демократите пледираха в поддръжка на отстраняването на президента Тръмп

Демократите и някои умерени републиканци упорстват Болтън да свидетелства пред Сената.

Днес и бранителите, и обвинителите ще стартират да дават отговор на въпроси на сенаторите. За това са планувани общо 16 часа, без да е несъмнено обаче в границите на какъв брой дни. Според вестник "Политико " има сделка това да стана на два пъти - през днешния ден и на следващия ден, по осем часа дневно. В петък би трябвало да се гласоподава дали да се викат очевидци.

Водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл е признал пред свои съпартийци, че към момента републиканците нямат задоволително гласове, с цел да блокират настояването на демократите за чуване на още очевидци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР