Защитата на печат е сред основните приоритети на японския производител

...
Защитата на печат е сред основните приоритети на японския производител
Коментари Харесай

5 термина за сигурността на печат объркват потребителите


Защитата на щемпел е измежду главните цели на японския производител Brother
(снимка: Brother)

Потребителите, които не са ИТ експерти, не подозират, че офис машините за щемпел би трябвало да бъдат също толкоз сигурни, колкото и другите устройства в мрежата. Ако те бъдат подценени, бизнесът рискува да предложи на хакерите лесна „ задна малка врата ”. 

Докладът „ Global Print Security Landscape ” на Quocirca сочи, че 11% от всички пробиви в сигурността произтичат от принтера, а 59% от бизнесите са се сблъсквали най-малко един път със загуба на данни, обвързвана с печата, през последните 12 месеца.

Повечето хора просто одобряват сигурността на устройствата си за даденост. Затова, по всяка възможност, най-честата причина за пробиви в сигурността при щемпел са инцидентните дейности на вътрешните консуматори.

Ето за какво е значимо потребителите да овладеят жаргона за сигурността на печата. Японската компания Brother разгласява Топ 5 пояснения на жаргона за отбрана на печата, които чиновниците в фирмите следва да знаят:

Фърмуер

Какво е това? Фърмуерът е стратегия, конфигурирана на принтера ви, когато е създаден.

Какво прави? Това е бордовият програмен продукт, който ръководи функционалностите на принтера ви.

Защо ви е нужен? Фърмуерът е „ мозъкът ” на вашия принтер – и би трябвало да бъде обновяван постоянно, с цел да се поправят зародилите проблеми, да се прибавят нови функционалности и да се поддържа отбраната на сигурността.

Криптиране

Какво е това? Криптирането е способ за отбрана, при който данните са „ разместени ” и могат да бъдат разчетени единствено при получателите с верния „ скришен код ” (познат като ключ за декриптиране).

Какво прави? Криптирането поддържа вашите данни поверителни, като ги пази при прекачване, и прави невероятно четенето им от хора, които нямат вярното позволение за достъп.

Защо ви е належащо? Ако изпращате, получавате, съхранявате или разпечатвате сензитивна информация, криптирането усъвършенства сигурността на вашата връзка.

Протоколи

Какво е това? Набор от правила или процедури, регулиращи обмена на данни сред устройства като компютри и принтери.

Какво вършат? Те дефинират какъв тип данни могат да бъдат излъчени, кои команди се употребяват за изпращане и приемане на тези данни и метода, по който се трансферират тези данни.

Защо са ви нужни? Устройствата, направени от разнообразни производители – или разнообразни типове устройства (компютри, принтери, сървъри и т.н.) – би трябвало да поддържат едни и същи протоколи, с цел да споделят между тях.

Блокиране на IP

Какво е това? Блокирането на IP е способ за отбрана, употребен от компании, които разрешават далечен достъп, с цел да се защитят от неоторизиран достъп до тяхната мрежа.

Какво прави? Блокирането на IP предотвратява неупълномощените консуматори да имат пряк достъп до вашите принтери и да заобикалят отбраната на вашия сървър за щемпел. Упълномощените консуматори ще запазят достъп, само че всички други IP адреси ще бъдат задължени да изискат достъп.

Защо ви е належащо? Не единствено предотвратява евентуално враждебни или неоторизирани IP адреси да се свързват с поща, щемпел или интернет сървъри, само че е потребно и в случай че желаете да наблюдавате или ограничавате несъразмерната или неоторизирана приложимост на принтера.

Заключване на функционалности за отбрана (Secure Function Lock)

Какво е това? Това е функционалност на контролния панел, която лимитира достъпа на потребителите до настройките и избрани функционалности на принтерите ви.

Какво прави? Позволява ви да конфигурирате пароли за определени консуматори, да контролирате достъпа до функционалностите на принтера и даже да контролирате разноските като задавате месечни предели на разпечатките.

Защо ви е належащо? То усъвършенства условията за сигурност на вашия офис и оказва помощ да управлявате оторизациите, като управлява кой може да има достъп до избрани функционалности на вашите устройства.

За Brother отбраната на щемпел е измежду главните цели. Компанията предлага опцията PrintSmart Secure Pro – функционалност за отбрана на документите, която понижава рисковете за сигурност при щемпел и оказва помощ на потребителите да съблюдават условията на наредбите за отбрана на данните.

Потребителите могат да събират документи от всеки принтер, обвързван към сървъра PrintSmart Secure Pro – само че те ще се нуждаят от ПИН код или автентикация с NFC карта, с цел да задействат отпечатването. Така сензитивната или поверителната информация се вижда единствено от стремежи адресат и остава конфиденциална.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР