Защитата на Черно море е стратегически приоритет за НАТО, а

...
Защитата на Черно море е стратегически приоритет за НАТО, а
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Защитата на Черно море е стратегически приоритет за НАТО

Защитата на Черно море е стратегически приоритет за НАТО, а смисъла и отговорностите на българските Военноморски сили (ВМС) нарастват с всеки минал ден, сподели министърът на отбраната Тодор Тагарев. 
През последното десетилетие Черно море се трансформира в зона на съществени енергийни планове, възходящо политическо и военно напрежение, уточни Тагарев. Той напомни, че вследствие на това през последната година и половина басейнът стана очевидец на първата от 78 години мащабна война в Европа, както и на все по-зачестяващи провокации към страни членки на НАТО. Заради променената обстановка, алиансът в своята стратегическа идея дефинира отбраната на Черно море като приоритет, тъй като то е извънредно значимо както за сигурността, по този начин и за стопанската система, превоза и екологията на всички страни членки от района, добави Тагарев.
По думите му всичко това покачва ролята на Военноморски сили и постанова както сериозни инвестиции за ускорената им рационализация, по този начин и тясната им интеграция с въоръжените сили на другите страни членки на НАТО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР