Засегнатият район обхваща Париж и още 410 общини около френската

...
Засегнатият район обхваща Париж и още 410 общини около френската
Коментари Харесай

Официално предупредиха парижани да не ядат домашни яйца

Засегнатият регион обгръща Париж и още 410 общини към френската столица. Публикуваното тази седмица публично проучване удостовери съмненията, зародили се предходната година. Особена централизация на рискови химикали е открита в зони, в съседство с огромни инсинератори за боклуци, отбелязва Euronews.

" В домашни птицеферми в Париж и вътрешните покрайнини е налице необятно публикувано замърсяване на почвата и яйцата с устойчиви органични замърсители ", се споделя в прессъобщение на санитарните управляващи. Сред изброените вреди субстанции се показват диоксини, фурани, полихлорирани бифенили и по този начин известните PFAS или „ безконечни химикали “ – към 1 000 комплицирани химични съединения, които се употребяват на всички места - от тигани с незалепващо покритие до тоалетни такъми, опаковки за храни и противопожарна пяна.

Създадените в лаборатории PFAS са с необикновено устойчива молекула, в която са свързани въглеродни и флуорни атоми. Смята се, че разпадът на веществата в околната среда може да продължи повече от 1 000 години.

Според френския здравен орган, консумация на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР