Засега записванията за летния туристически сезон вървят по-добре, отколкото миналата

...
Засега записванията за летния туристически сезон вървят по-добре, отколкото миналата
Коментари Харесай

Очертава се добър зимен туристически сезон

Засега записванията за летния туристически сезон вървят по-добре, в сравнение с предходната година . Това показа пред News.bg министърът на туризма Христо Проданов . Основното безпокойство на министъра е обвързвано с пандемията и ниското равнище на имунизация у нас.

В момента структурата на записванията е изменена. Преди пандемията, туристите в края на сезона вършат записванията за идващия. Сега тези ранни записвания отпаднаха в огромна степен, акцентира Проданов. Министърът на туризма има вяра, че тази година обстановката в бранша ще е по-добра от предходната година. Тази година и зимният туризъм върви по-добре , по думите му.

Основният проблем пред туризма, съгласно Проданов, е дефицитът на фрагменти . Работим по този въпрос в няколко посоки, посочи министърът на туризма. Едното е по посока на дуалното образование, посочи той. Идеята е учениците и студентите в туристически специалности да придобият и на практика опит. Другият метод да се реши дефицитът на фрагменти е " вносът " на служащи от общности в чужбина с български корени , акцентира министър Проданов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР