Засега Tesla е съобщила само предварителната информация за резултатите от

...
Засега Tesla е съобщила само предварителната информация за резултатите от
Коментари Харесай

Илон Мъск намали цените на електромобилите Tesla с $2000 и отложи посещението си в Индия

Засега Tesla е съобщила единствено предварителната информация за резултатите от последното тримесечие, а цялостният отчет би трябвало да бъде оповестен идната седмица, само че неочакваните дейности на ръководителя могат да се смятат за доказателство по отношение на сложната обстановка за нея. Илон Мъск освен понижи цената на електрическите автомобили в Съединени американски щати с $2000, само че и отсрочи визитата си в Индия.

Срещата на милиардера с премиера Нарендра Моди, за която пресата написа цяла седмица, трябваше да се състои по време на визитата на Илон Мъск в Индия сред 21 и 22 април. На него, както се очакваше, участниците щяха да обсъдят въпросите за навлизането на индийския пазар освен на продуктите на Tesla, само че и на услугите на Starlink, която дава на клиентите си достъп до високоскоростен сателитен интернет. „ За страдание, доста тежки условия пред Tesla изискват отсрочване на визитата ми в Индия, само че чакам с неспокойствие опцията да я посетя преди края на тази година “ — обичайно разяснява обстановката Илон Мъск от страниците на своята обществена мрежа X.

Трябва да се разбере, че присъединяване в тримесечната отчетна конференция, която ще се организира на 23 април, ще изисква много устойчивост и известна подготовка от страна на Мъск, защото Tesla сега е на много сложен стадий от своята история. Пътуване до Индия, чийто график несъмнено беше направен, като се вземе поради заетостта на премиера на страната с предизборната акция, ще изисква Мъск да изхаби запаси и време и сега би трябвало да се концентрира върху подготовката за диалозите си с акционерите и вложителите.

Смяташе се, че в Индия компанията може да построи цех за сглобяване на електрически автомобили за 2-3 милиарда $ и незабавно след оповестяването на сходни планове да стартира да внася подготвени коли при понижени митнически ставки. Илон Мъск, като притежател на Starlink, също чака да се срещне с ръководителите на някои млади аерокосмически компании в Индия, като този провайдер на сателитни връзки към момента чака да получи правото да дава услуги на жителите на най-населената страна в света.

Нека ви напомним, че слуховете приписват на управлението на Tesla решението за отсрочване на производството на всеобщо създавания електрически автомобил на цена от $25 000, което се утежнява от неотдавна оповестените огромни съкращения на личния състав и изтеглянето на пикапа Cybertruck, чието произвеждане стартира едвам в края на предходната година, заради недостатък в педала на газта, тъй че Илон Мъск, когато приказва на събитието за тримесечните доклади, несъмнено ще би трябвало да сортира деликатно думите си.

В края на предходната седмица Tesla обичайно ненадейно понижи цената на електрическите автомобили Model S, Model X и Model Y на американския пазар с тъкмо 2000 $. На 1 април компанията съумя да вдигне цените, тъй че в последно време придвижването им не е еднопосочно. Всъщност, флагманският кросоувър Tesla Model X сега се предлага за $77 990 и това е исторически най-малко. За избрани категории жители на Съединени американски щати такава кола, като се вземат поради федералните дотации, може да коства $70 490. Общото понижение на цените с $2000 за всички модификации на електрическите автомобили, което не визира Tesla Model 3, демонстрира желанието на компанията за стимулиране на продажбите на по-голямата част от предлаганите коли, а не на проблемите с продажбите на стеснен набор от тях.

Пътьом Tesla разгласи, че до 30 април ще приключи по този начин наречената реферална стратегия на всички пазари, където нейните артикули публично участват. В продължение на доста години този способ за поощряване на продажбите даваше опция за привличане на нови клиенти посредством съществуващи притежатели на електрически транспортни средства от тази марка. Очевидно сега този метод за разпространение на продуктите на Tesla към този момент не е доходоносен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР