Засега се смята. че т.нар. нулев пациент е дошъл от

...
Засега се смята. че т.нар. нулев пациент е дошъл от
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Министерски съвет за коронавируса

Засега се счита. че така наречен нулев пациент е пристигнал от Гърция, сподели Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Министерски съвет  50 000 маски от Турция ще тръгнат всеки миг към България. В първите градове със болест ще бъдат анулирани всички всеобщи мероприятия.

„ Няма потребност от презапасяване във веригите има ресурси за 30 дни напред “, съобщи още Борисов.В 14 ч. има среща с огромни компании производители на защитни дрехи, на които ще бъде предоставено произвеждане на защитни дрехи и маски от специален  антибактериален плат, с който разполагаме

„ Да сме доста единни и дисциплинирани “, прикани той и забрани на министрите да се прибират у дома. „ Искам министрите да са ми разполагаем 24 часа както е спешния щаб “, подреди Борисов.

Тестове за ковид и медицински маски

" Проблемът е че с изключение на суматохата, която се основава, всички страни издадоха заповеди за възбрана на експорт на медицински материали, свързани с битката с ковид. Ние имаме още към 4 000 платени теста, плюс близо 3 000, които имаме. Считаме, че към този момент те са безусловно задоволителни. Ако се стигне до това да се изразходват тези проби, то към този момент епидемията ще е стаива размери, че ще се работи по различен метод ", сподели Борисов.

В Турция, защото се оказа, че единственият производител на маски и защитни дрехи е там, сме договорили 50 000 дрехи. Посланикът ни ще подпише договорът там след решението на Минситерския съвет през днешния ден, посочи министър - ръководителят. В 14 часа в Министерски съвет ще има среща с огромните компании, които създават медицински материали. С тях под ръководстовот на военното интендантство България стартира произвеждане на медицински маски и защитни дрехи: " С доста от тях към този момент работим. Така че да преоборудваме, и то в границите на днешния ден, оказа се, че има производители, които вършат този антибактериален плат, щото се оказа, че точно този нетъкан текстил се произввежда на няколко места в света и всички са под карантина. А в този момент с спомагателна обработка военното интендантство ще получи плата и там на 24 часа всички фабрики и предприятия, които се занимават с тази активност. До месец можем да си произведем към 3 млн. маски и задоволително защитни дрехи в България. ", сподели премиера.

Първите униформи и маски ще са за медицинските служащи на първа линия.

За Плевен и Габрово - Премиерът изпрати персонално здравният министър Ананиев в Плевен и Габрово да ревизира " маски, дрехи ". Ако би трябвало допълнитено инфекционисти за градовете, да се дадат, разпореди Борисов. Граничнна полиция има хеикоптери, медицински екипи. Каквото е нужно за най-бързо придвижване, акцентира той. Колите на мвр да са подготвени на специфичен режим. " Не желая да чуя - свършиха ни, нямаме. " Пред лечебните заведения ще стои по един патрул, не за друго, а да има кой да предизвести близки и други, които желаят да видят болните пациенти. Да им кажат, че това би било много оло за следствията - и те ще влязат под карантина, това значи и в допълнение натоварване, сподели Борисов на министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В огромните вериги магазини ресурси има задоволително. Те държат количества за 30 дни напред. Няма никакъв смисъл хората да се презапасяват, защото храна, вода има премного. Това единствено основава суматоха и тягостно въодушевление, акцентира министър председателят. Отменят се плануваните всеобщи мероприятия.

Заседанието на Министерски съвет се предава сега по малкия екран.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР